גזים....

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

18/04/2012 | 23:12 | מאת: קרן

שלום רב, בני בן שישה שבועות, אוכל מטרנה ומקבל סימיקול לפני כל ארוחה ובנוסף גרייפווטר מידי פעם, חוץ מזה אני נותת לו חליטה של זעתר כפעם ביום בממוצע. הקטן סובל מגזים לאורח היום ובעיקר בערב ובימים האחרונים כאבי הבטן החמירו והם חזקים לאורח כל היום. הוא מתפתל, בוכה ולא רגוע ומתקשה לישון כל היום. לגבי היציאות - כפעם ביום יציאה צהובה. מה לעשות??? האם לעבור לסימילק, האם לנסות צמחי, האם לנסות ללא גלוטן??? אולי לבדוק קודם רגישות כלשהי? ממש אובדת עצות.... אגב, אני יודעת שהתופעה נעלמת בגיל שלושה חודשים בערך אבל האם עד להעלמותה היא הולכת ופוחתת או נשארת אותו דבר ?(אולי הוא בשיא הגזים בימים אלו ומכאן זה ילך ויפחת???) לתשובתך הזריזה אודה תודה רבה קרן

18/04/2012 | 23:41 | מאת: קרן

קראתי שהמלצת לא מעט על מטרנה ללא לקטוז במקרים דומים, האם היא מכילה עדיין את כל הנדרש לתינוק ולהתפתחותו התקינה והאם יהיה אפשר אח"כ לחזור למטרנה רגילה? (ושאלה אחרונה, ניתן לבדוק רגישות ללקטוז לפני המעבר או שאין צורך בכך?) סליחה על המגילה.... שוב תודה קרן

19/04/2012 | 12:35 | מאת: מירי

אני נתתי אותה בתקופת קוליק קשה מנשוא של הגדול שלי והיא ממש חוללה פלאים. לאחר כחודשיים חזרנו בהדרגה לחלבית והכל ממש בסדר. ממליצה בחום לעשות ניסיון של שבוע ולבחון תגובה. היא מכילה את כל הרכיבים להם תינוק זקוק, הסירי דאגה.