גזים לתינוקת בת 6 שבועות

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

20/03/2012 | 11:09 | מאת: סיון

שלום, בתי עוד מס' ימים בת 6 שבועות וניזונה ממטרנה. בדרך כלל היא סובלת מגזים בעיקר בשעות הערב ומעט במהלך היום. ביומיים שלושה האחרונים שמתי לב שבמהלך כל היום היא סובלת מגזים (מיד כשהיא מתעוררת ועד הלילה). כואבת לה הבטן והיא בוכה מכאב, כמובן התדירות משתנה אבל לרוב, להערכתי, זו בעוצמה יחסית גבוהה כי היא מתפתלת ובוכה מכאב. אני ממש מרגישה את הפעילות בבטן שלה ושומעת את הגזים. לעיתים היא מתעוררת מהשינה בגלל שכואב לה. דבר זה לא היה לפני כן בתדירות כזו גבוהה ובעוצמה כמו שזה עכשיו. תמיד היו לה גזים אבל לא במהלך כל היום. בסך הכל היא מרגישה טוב (שללנו חום), ואוכלת רגיל. מה שכן היא פולטת יותר מהרגיל בעיקר בזמן הארוחה (בהפסקה לגרעפס) וגם אחרי (יכול להיות מהמאמץ של הגזים או מהכאב בטן?) בדרך כלל שהיא ערה היא לא כ"כ רגועה וקשה לי להיות איתה ולעבוד על ההתפתחות שלה. אשמח לדעת האם זה נורמלי שתדירות הגזים עלתה? האם זה יכול להצביע על בעיה אחרת? תודה רבה

20/03/2012 | 11:19 | מאת: סיון

שבד"כ היא מצליחה לישון, היא לא בוכה בהיסטריה(למעט מקרים בודדים), אבל יש מקרים שבוכה קצת יותר ויש מקרים קצת פחות. אני מרימה על הידיים ומנענעת זה לפעמים עוזר, אבל ההרגשה הכללית שלה זה שהיא לא רגועה! אני לא יכולה לשים אותה בעריסה מבלי שתבכה (מה שכן היה אפשרי פחות או יותר לפני שזה התחיל). כשהיא ישנה היא בד"כ ישנה טוב ולפעמים מתעוררת מס' פעמים לאחר כמה דקות שהיא במיטה.

20/03/2012 | 22:33 | מאת:

נסי לתת לה מטרנה ללא לקטוז

21/03/2012 | 11:30 | מאת: ירין

אצלנו היא חוללה פלאים לבטן של הצוציק, אח"כ חזרנו בהדרגה לחלבית, מאוד מאוד מומלצת.

21/03/2012 | 12:37 | מאת: סיון

אם אני נותנת ללא לקטוז אני מפחדת שהיא לא תעכל טוב מוצרי חלב בהמשך. האם זה יכול להשפיע?