גזים אצל בת 5 חודשים

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

06/02/2012 | 00:45 | מאת: אמא של...

ד"ר שטיין שלום רב, ביתי כבר בת 5 חודשים ועדיין סובלת מאוד מגזים. זה התחיל בגיל שבועיים והשתפר מעט בסביבות גיל 3 ח', אבל עדיין אחרי כל בקבוק שהיא אוכלת (בהנאה רבה יש לציין) היא מתחילה להתפתל, לצרוח ולשחרר גזים (כך גם לפנות בוקר). יש לה בד"כ יציאה אחת ביום, די רכה (אבל זה לא נראה מיימי) בצבע חום בהיר-צהוב או חום כהה-ירוק לסירוגין. ביתי ניזונה מתחליף חלב מרגע לידתה: התחלנו במטרנה, עברנו לסימילאק, אבל לא נראה כל שינוי. לפני כחודשיים פנינו לרופאת הילדים שהעלתה השערה של רגישות קלה ללקטוז והציעה לנסות נוטרמיגן. ניסינו, אבל גם זה לא הועיל ואף גרם לילדה לפליטות מרובות ושלשולים, והיא הוחזרה לסימילאק. סה"כ הילדה חייכנית, מתפתחת יפה ועולה במשקל, ולא נראית כל בעיה אחרת פרט לגזים שמזכירים מאוד תינוק קטנטן. בשבועות האחרונים היא החלה בטעימות מזון. היא מאוד מתלהבת ורוצה יותר מכפית-שתיים, אבל נראה לי שהכאבי הבטן מחמירים. אני ממש לא רוצה לקחת אותה סתם שוב לקופת חולים בשיא עונת השפעות. מה אפשר לעשות? יש עוד משהו שאתה ממליץ לנסות?? האם ידועים מצבים כאלה בכלל? בתודה מראש, יפעת.

06/02/2012 | 11:27 | מאת: אמא ל- 3

ממליצה בחום לנסות מטרנה ללא לקטוז במשך שבוע ולבחון תגובה. אני נתתי אותה לקטן שלי שסבל מקוליק קשה מנשוא וניכר שיפור משמעותי. שווה לנסות.