הפרעות שינה עם מעבר לתחליף חלב

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

04/08/2010 | 10:27 | מאת: עדי

שלום, ביתי בת חצי שנה. בשבועיים האחרונים התחלתי לגמול את ביתי מהנקה ולשלב לה בקבוק (מטרנה חלבי), כאשר ביום ה' האחרון (29.7) הפסקתי להניק אותה לחלוטין. מאז שהתחלתי לשלב לה בקבוק, היא מתעוררת בלילות - בוכה וחוזרת לישון- כאילו ומשהו מציק לה. האם יתכן שבשל המעבר לבקבוק, היא סובלת מגזים? התופעה מתרחשת רק בלילות. לפני שהיא אכלה מטרנה, לא היו לה יקיצות בלילות. מה ניתן לעשות? הא יש משהו שיכול לסייע לה. (נ.ב: אני כמעט בטוחה שהיקיצות לא נובעות מכאבי שיניים על אף שהיא נמצאת בגיל המתאים)

04/08/2010 | 19:40 | מאת:

אין קשר בין הגמילה וההתעוררויות. אם המטרנה היתה הגורם לחוסר שקט - היה מופיע גם במשך היום ולא רק בלילה. לא כתבת כל כמה זמן היא מתעוררת - אני מניח שכל שעה/שעתיים , כלומר בסיום מחזור שינה או שני מחזורי שינה (מחזור השינה בתינוקות וילדים נמשך שעה . בסיומו מתעוררים לרגע קצר וחוזרים מיד לישון אך לעיתים מתעוררים ומתקשים להירדם מחדש ולכן הבכי) אם מתעוררת ומצליחה להרדים את עצמה לבד - אין צורך בהתערבות , אם הבעייה מחמירה , אנא עדכני אותי

05/08/2010 | 16:52 | מאת: עדי

הי, עכשיו שציינת, הבעיה גם מופיעה ביום. היא ישנה פחות בשנת הבוקר והצהריים שלה מאשר לפני ולעיתים אף מתעוררת באמצע ונרדמת שוב מחדש. בלילה היא מתעוררת בממוצע 3 פעמים ולרוב מצליחה להירדם מחדש לבד (כנראה בוכה מתוך שינה). בלילה כאשר היא בוכה, הרגליים שלה מקופלות כאילו ומשהו מציק לה. חשוב לציין כי היא לא סבל מגזים אף פעם. היום לדוגמא, כאשר היא התעוררה משנת הצהריים שלה היא שחררה גזים ויתרה מכך, במרבית המקרים כאשר אני מאכילה אותה היא מתאמצת ומשחררת גזים. האם יש משהו לעשות?