עליה במספר יציאות

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

13/10/2011 | 19:17 | מאת: ענת

רב, בני בן חמישה חודשים. ניזון מתמ"ל. לאחרונה התחלתי עם טעימות ואנו כבר בשלב של יותר מכפית אחת-שתיים. אני משלימה לו את ארוחת המוצקים עם תמ"ל. לאחרונה חלה עלה במספר היציאות: מ-1 ל-3 והמרקם השתנה (קצת יותר מוצק) האם התופעה טבעית ומוכרת בשלב זה של הטעימות? אני מוטרדת מאחר שבעלי חולה צליאק וסובל מבטן רגישה. שאלה נוספת - האם מוכרת תופעה של אכילה מופחתת בעקבות בעיות שינה/שינה לא מספקת? תודה מראש, ענת

14/10/2011 | 17:03 | מאת:

אכן השינוי במס' היציאות הינו בגלל שינוי הרכב הכלכלה צליאק ותסמונת המעי הרגיז אינם סימפטומטיים בגילו. צריך לחשוף אותו לגלוטן כבר עכשיו על מנת להפחית את הסיכון לצליאק בעתיד אין קשר בין השינה לתיאבון

14/10/2011 | 17:20 | מאת: ענת

תודה על תשובתך. שאלה נוספת - לאחרונה שמתי לב שהשתן מאוד צהוב. האם זה יכול להעיד על התייבשות? הוא שוקל 7.310 ואוכל כ-600-700 CC ביממה. הוא חיוני וערני. תודה, ענת