תזונה לתינוק בן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

14/09/2011 | 09:28 | מאת: סבתא מאושרת

שלום ד"ר שטיין לשם שינוי אין לנו בעיה, אבל אנחנו , האמא ואני, מנסות למנוע בעיות בעתיד. נכדי בן 4.5 חודשים נולד בשבוע 41+2 (בתאריך 2.5.11), נולד בלידה רגילה, במשקל 4.200 ק"ג, גובהו תקין (לא נמדד בלידה) נמצא בעשירון עליון בבדיקת התפתחות בטיפת חלב. במשך 3 חודשי חופשת הלידה תזונתו הייתה הנקה מלאה, והוא נראה מצוין (בלי עין הרע -סבתא נשארת סבתא). מאד חיוני, ישן 7 שעות בלילה, מצחקחק ומשמיע גרגורים שאופיינים ומתאימים לבן גילו.ובקיצור הכל בסדר. ופה באה השאלה, הגרגרן פותח פה כשמציגים לו כפית, הוא טועם מהכל, אוכל מזה שבוע ארוחת פירות בפעוטון,ומאד התלהב ממרק הירקות .ביתי שהיא אימו דואגת שמא מערכת העיכול שלו עדיין לא בשלה והדבר עלול להזיק לו. יציאותיו תקניות, והוא לא מתלונן ואין לו גזים. האם ישנה איזו מגבלה במה להאכילו? מה אסור ומה מותר? השאלה מופנית אליך כי רופאת הילדים הקבועה שלנו לא נמצאת בארץ וכאמור ביתי חוששת. תודה על תשובתך סבתא מאושרת

14/09/2011 | 21:00 | מאת:

לפי ההנחיות אפשר לתת לו לטעום מהכול חוץ מחלב ומוצרי חלב כך שאכן אין בעיה ולא לדאוג

14/09/2011 | 21:17 | מאת: סבתא מאושרת

השאלה האם מותר לו לאכול ארוחת פירות? או ארוחת צהרים מנת מרק ירקות? תודה