תחליפי חלב

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

13/09/2011 | 13:45 | מאת: מיכל

שלום רב, כמה שאלות: 1.בני היום בן 4 חודשים בגיל חודש ניסנו לתת לו סימלאק ולאחר כמה הקאות ושלשולים הבנו שהוא רגיש לחלב פרה וצריך אותה בצורה מפורקת. הרופאה המליצה על נוטרמיגן וב- 3 החודשים האחרונים הוא אכל אותה והגיב אליה טוב. אתמול גילנו אני ובעלי כי הנוטרמיגן בכלל לא כשר! ואנחנו שומרים על כשרות לכן רציתי לשאול אילו עוד תחליפים יש שיכולים להיות טוב לילד כמו הנוטרמיגן? 2. קראתי שאפשר בגיל 4 חודשים כבר לתת לילד לטעום מזון מוצק תוכל להמליץ לי במה ואיך להתחיל איתו? תודה מראש.

13/09/2011 | 21:29 | מאת:

1. הנוטרמיגן הינו החלופה היחידה , מאחר ומדובר במזון החיוני לבריאותו,גדילתו והתפתחותו אני מניח שמבחינה הלכתית לא תהיה בעייה לאשר לו להמשיך לאכול נוטרמיגן. אגב אני לא נתקלתי בסוגייה זו מעולם ואני עובד עם אוכלוסיה דתית וחרדית 2. בעיקרון עדיף להתחיל בטעימות עם הירקות שאינם מתוקים , הסדר אינו חשוב אך תמיד לתת טעימות בבוקר מאחר ואם יש אלרגיה... קופ"ח פתוחה

14/09/2011 | 17:25 | מאת: מיכל

ומה החשש להתחיל עם צמחי? ראיתי שקיים סימלאק איזומיל אם אני לא טועה מגיל 0.. יכול להיות שהוא יהיה רגיש גם לחלבון סויה? תודה מראש.