חזרה מצמחי למזון רגיל

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

12/09/2011 | 16:54 | מאת: יעלה

ילדה בת כמעט ארבעה חודשים. בשבועיים האחרונים סבלה משלשול ללא חום או הקאות. בדיקות תרבית הראו שלילי לרוטה ושלישי לטפיל או חיידק. בהוראת הרופא עברנו למטרנה צמחית לאחר שבוע ולאחר שבוע עם מטרנה צמחית השלשול הפסיק וחזר להיות קק רגיל. לפני השלשול הילדה סבלה לא מעט מעצירות והיה לה קשה באופן כללי להוציא את הקקי (ניזונה מסימילאק אדוונס + פעם ביום ארוחה של מטרנה אקסטרה קר כדי לעזור ביציאות. ניסיון למעבר מלא לאקסטרה קר לא עשה לה טוב) כרגע חזרנו לקקי הקגיל אך יש לי תחושה שהיא שוב חוזרת לעצירות שלה מידי פעם. בכל מקרה שאלתי היא האם ניתן לחזור לתזונה הרגילה שלה? האם אני צריכה לתת לה מטרנה צמחית מעתה לתמיד? כיוון שאני לא ממש שמחה לתת לה בסיס סויה (בגלל ההורמונים והנושאים הפחות טובים שלה) אני לא הייתי רוצה לתת לה תזונה כזו אם ניתן. האם ניתן לחזור לתזונה הרגילה? האם צריך לעשות זאת בהדרגה? תוך כמה זמן? האם לעצירות יש קשר לכל הנושא? גם עם הצמחי אגב נראה שקשה לה להוציא קקי (ברגע שנגמר נושא השלשול) והיא סובלת קצת מכאב בטן וגזים

12/09/2011 | 20:57 | מאת:

אפשר לחזור לכלכלה רגילה , בגיל 4 חודשים מתחילים טעימות של מוצקים , אפשר להתחיל עם עגבניה שעוזרת בהסדרת היציאות וכך לפתור את הבעייה