גזים ועצירות אצל תינוק יונק בן 5+ חודשים

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

03/09/2011 | 16:34 | מאת: אודליה

איתן, התינוק שלי, סובל מגזים מגיל חודש בערך ונראה שהם לא עוברים. בהתחלה היו אלה גזים עם העוויתות לקראת גיל 4 חודשים נראתה הקלה לפחות בכאבים ובמשך הזמן... כיוון שאני מניקה מלא ניסיתי להוריד כל מיני מאכלים... לא היה שינוי משמעותי. עכשיו הוא בן 5+ חודשים התחלתי איתו בטעימות, ב- 4 ימים האחרונים יש לו עצירות וגזים מסריחים (סליחה!)נתתי לו מרק ירקות (3 כפיות: טחון-קישוא, בטטה, גזר, שמיר וקצת מלח) וגם התחלתי לתת לו ברזל.איתן, חסר מנוחה וסובל מאוד מגזים (בוכה יותר בערב). איך אאוכל לעזור לו/ להקל עליו ? עיסויים בבטן וברגלים כבר עשיתי... יש משהו טבעי שאוכל אולי לתת ? תודה :-)

04/09/2011 | 22:47 | מאת:

לעיתים ברזל גורם לעצירות. נסי לתת לו טיפה אחת של ברזל ביום ולהעלות בהדרגה כול מס' ימים עד 3 טיפות לעצירות אפשר לתת "אלצירות " או לבקש מהרופא שלו שיבדוק אותו ויתן לו מרשם לתרופה מרככת צואה בקשר לגזים הרבים - האם ניסית להמנע מחלב וגבינות?

05/09/2011 | 10:08 | מאת: אודליה

... למרות שאני אוכלת ממש מעט דברי חלב (קפה אחד בבוקר ומעט גבינה על הסנדוויץ) ניסיתי גם את זה ... יש לי תחושה שזה משהו אחר ... - מאוד מייאש.האם יש מאכל שאני יכולה לתת לו בגיל כזה (אני מעדיפה לא תרופה) שיקל עליו ? אגב, מים הוא לא מוכן לשתות... האם רק הנקה מספיקה לו עדיין, בגילו ? תודה :-)

21/11/2023 | 00:07 | מאת: כבי

תהסי להוריד קמח חיטה וכל מיני קטניות... שימי לב אם גם את עם גזים ותשתי כמה כוסות של תה קמומיל שהושרה במים לפחות 5 דקות... בהצלחה