הקאות אחרי אוכל

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

14/07/2011 | 21:49 | מאת: אמא מודאגת

שלום לך,בני בן 8 חודשים,עד גיל חצי שנה ינק הנקה בלעדית,ומגיל חצי שנה החל בסימילאק,תוספת,מרק ופירות.לפני כחודש בערך היו לו שבועיים שבהם הקיא לסירוגין לאחר שסיים לאכול-פעם את הסימילאק,פעם את המרק,פעם פירות,פעם הכל,והיו פעמים שלא הקיא כלל.לאחר בדיקות רופא ,בדיקות שתן ודם נמצא שהכל תקין תודה לאל,וזה עבר והוא חזר לאכול כרגיל.לפני כשבועיים הוא אושפז עקב קוצר נשימה וברונכיטיס,עבר טיפולי אינהלציות אך במהלך כל התקופה המשיך לאכול כרגיל . לפני 3 ימים שוב הקיא גם מרק וגם פירות.אתמול הקיא רק את מנת הפירות,גם את המטרנה(שהחלפתי מסימילאק אחרי השבועיים של ההקאות במחשבה שזה יעזור) לקחתי אותו שוב לרופא היום,אמר שהכל תקין,גם בדיקות השתן, והמליץ לי לנסות מטרנה צמחית לבדיקת רגישות ללקטוז.האם יתכן שזו באמת רגישות ללקטוז?אם חלילה וכן הוא לא אמור במקרה כזה להקיא רק את המטרנה?ביומיים האחרונים דווקא הוא לא הקיא את המטרנה אלא את השאר,ורק הבוקר הוא הקיא גם את המטרנה.והאם יש בדיקת צואה או בדיקת דם שיכולה לגלות רגישות לחלב או לקטוז?אציין שהילד רוצה לאכול,ואם הוא מקיא זה בסיום הארוחה,אבל הוא חיוני ומתנהג כרגיל תודה לאל.אשמח אם תוכל לייעץ,סליחה על אורך ההודעה...תודה רבה לך.

14/07/2011 | 21:56 | מאת: אמא מודאגת

כתבתי בטעות שהקיא אתמול מטרנה...הוא הקיא אותה רק הבוקר,אתמול זה היה רק פירות..תודה