רגישות ללקטוז

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

07/09/2010 | 14:24 | מאת: ליטל

בני בן 4 חודשים עד לפני שבוע היה בוכה וכמעט ולא ישן גם ביום וגם בלילה . הוא היה ניזון מהנקה מלאה ופעמים בודדות קיבל גם סימילאק. ביום שניסינו סימילאק צמחי הופסק הבכי והוא ישן טוב יותר גם ביום וגם בלילה. אינני יודעת האם השיפור נעשה בגלל שהוא רגיש ללקטוז או בגלל שאולי הופסקו הגזים וכאבי הבטן האםיש איזשהי בדיקה שניתן לעשות שמראה רגישות ללקטוז? אני מאוד אשמח להמשיך להניק מה עלי לעשות במידה ואכן מדובר ברגישות ללקטוז?

08/09/2010 | 23:42 | מאת:

אפשר לבדוק רגישות ללקטוז ע"י העמסת לקטוז ובדיקות חוזרות רמת סוכר (מהאצבע) . מדובר ב 6 דקירות.... אפשרות שניה ולא רלוונטית הינה תבחין נשיפה שמבוצע בגיל מבוגר יותר (לפחות מגיל 6 שנים) אפשר לבצע גם בדיקה לאלרגיה לחלב - אפשר לפנות לאלרגולוג ילדים בקופ"ח בינתיים אם את רוצה להמשיך להניק אותו אנא המנעי משתיית חלב ואכילת מוצרי חלב. כדאי להתיעץ עם דיאטנית או הרופא שלך על השלמת הסידן (שלא תקבלי מהחלב).