תינוק בן חודש - שינה לא שקטה

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

29/08/2010 | 12:05 | מאת: אמא מיואשת

ד"ר שטיין שלום, התינוק שלי בן חודש וסובל מאוד מגזים. נתנו לו גליכל אבל זה גרם לו להקאות. עברנו לסימיקול ואני חושבת שיש שיפור קל. אני מניקה מלא ומשתדלת להימנע ממאכלים ידועים כגורמי גזים כגון כרוב וכרובית. יש לו כ 4 יציאות ביום ולרוב משתחרר באמצעות יניקה. ההנקות לא מסודרות (בעיקר ביום), בדר"כ יונק כ 8 דקות ולעיתים מבקש כל שעה-שעה וחצי. בלילה בדר"כ כל 3 שעות. הוא מתעורר הרבה מאוד, קשה להשכיב אותו במיטה וגם אם הוא כבר ישן, לפעמים מתעורר אחרי 5 דקות. בימים האחרונים הצואה שלו ירוקה. האם זה מעיד על משהו? למרות ההנקות הקצרות, הוא גדל יפה- נולד 3.375 ק"ג ועלה ל 5.120 ק"ג. יועצת הנקה אמרה לי שיש לו לשון קשורה (שאלתי, כי לי יש), אבל כנראה שזה לא מפריע לו, כי הוא תופס טוב את השד. הוא נולד בלידת מלקחיים. נאמר לי שלפעמים זה יוצר לחץ על החוליות. האם ייתכן שחוסר השקט הקבוע לו קשור לזה, או שכל המתואר הוא בגלל הגזים? (רופאת ילדים בדקה אותו ואמרה שהבטן נפוחה ושיש לו גזים). ובכל מקרה, מה אני יכולה לעשות כדי שהוא ואני נישן טוב יותר?? וגם אוכל לתפקד במשך היום? (כאמור, ביום יותר קשה מבלילה והוא רוב הזמן ער על הידיים שלי, בגלל חוסר השקט שלו...) תודה מראש!

29/08/2010 | 13:52 | מאת: אותה אמא

לגבי הגזים: ניסיתי גם לשתות תה שומר, לעשות לו עיסויים לבטן, לעמוד איתו כשהראש שלו נשען על האמה שלי... תרגילים של כיפוף הרגליים לבטן זה הדבר היחידי שלפעמים עוזר. ניסיתי לאכול יוגורט עזים במקום חלב פרה. אני צמחונית ומרגישה שאם אוריד עוד משהו מהתפריט, לא יישאר לי מה לאכול... לגבי התנהגותו ביום: במשך היום הוא בקושי ישן. נרגע על הידיים, אבל גם אם נרדם, מתעורר כשאני מניחה אותו. גם אם נשאר על הידיים, לפעמים מתעורר אחרי זמן קצר.

29/08/2010 | 22:16 | מאת:

צריך לתת לו לאכול כל 3 שעות (בערך ולא כל שעה שעה וחצי מאחר ואם אוכל בתדירות כה גבוהה - האוכל עלול לעלות לושט ולגרום לצרבת ולפליטות מרובות (רפלוקס ושטי). נסי להמנע מחלב פרה - עלול לגרום לגזים אם אין שיפור לדעתי כדאי להתיעץ עם רופאת הילדים על שינוי בכלכלה לנוטרמיגן שהינה כלכלה היפואלרגנית. אפשר לערבב חלב אם עם נוטרמיגן (חצי חצי) לשיפור הטעם וההיענות של התינוק. השינה אכן בעייתית אך חייבים להרגיל אותו לישון בעריסה , בהדרגה ובעקביות