עיכול - תינוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

04/06/2014 | 10:11 | מאת: מירב

שלום דוקטור בני בן חודשיים סובל כל הזמן מהבטן. נראה שיש לו גזים ופעילות בבטן שמפריעה לו לכל אורך היום. הוא בוכה ומתפתל לעתים שעות במהלך היום ונראה שהרבה מנסה הרבה לעשות קקי. גם שהוא אינו בוכה ניכר שאינו רגוע. הוא בועט בידיים וברגליים ועושה פרצופים של חוסר נינוחות. אין לו בעיה של יציאות. יש לו בין 1-3 יציאות ביום לעיתים צהובות ולעיתים ירוקות למדי במרקם מעט נוזלי (נאמר לי שזה לא נחשב שלשול) אך הוא עדיין מנסה לעשות קקי הרבה יותר. הוא ניזון מפורמולה נוטרילון קומפורט בהמלצת הרופאה, מקבל סימיקול לפני כל ארוחה ועדיין אין שיפור. אוכל בערך 6-7 פעמים כמעט 100-120 ושוקל בערך 5 ק"ג. הוא לא מצליח כמעט לעשות גרפס ומתעצבן שאנחנו שמים אותו על הכתף די מהר. בכלל כל תנוחות הבטן מעצבנות אותו שכואבת לו הבטן כולל התנוחות המומלצות לגזים (נמר על ענף וכו)ובמנשא לכיוון הבטן שלי. פניתי לרופאת המשפחה ורופא ילדים נוסף ושניהם מבטלים את הבעיה ב"זה גזים וזה יעבור בגיל שלושה חודשים" אך לתחושתי הילד לא רגוע וסובל די הרבה. האם יש מה לעשות? האם כדאי ללכת בכל זאת לרופא גסטרו? מה דעתך על פרוביוטיקה לתינוקות? בתודה מראש, מירב

08/06/2014 | 21:39 | מאת:

אכן רצוי לפנות ליעוץ גסטרו יש מחקרים שמצאו שפרוביוטיקה יעילה לגזים , אך בארץ פרוביוטיקה מאושרת מגיל חצי שנה