התמודדות עם גזים ואי עלייה במשקל?

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

23/08/2010 | 19:47 | מאת: קרן

שלום, בני בן 3 חודשים עלה יפה מאוד במשקל עד גיל חודשיים וחצי. הוא שקל אז 6850. אז במשך יומיים היה נראה חולה ואפטי, נבדק ע"י רופא ונאמר שזה כנראה בגלל האכלת יתר. מאז אותו אירוע במשך שבועיים הוא לא עלה במשקל בכלל, הילד יונק ולא מקבל תוספים. אחרי אוכל נראה רגוע ועושה הפסקות של לפחות 3 שעות ביום ו4-7 שעות בלילה. בד"כ יש לו 2-4 יציאות ביום. איך ניתן להתמודד עם שילוב מוזר של המון גזים ואי עלייה במשקל בגיל 3 חודשים? תודה,

23/08/2010 | 21:25 | מאת:

ראשית צריך תמיד לשקול אותו על אותו משקל , במשקלים הדיגיטליים לעיתים יש הבדל בין המדידות. כמו כן לשקול אותו לפני ואחרי הנקה כדי לראות כמה חלב ינק (ההפרש בין שתי השקילות). פחות מ 200 סמ"ק -סביר להניח שאינו מקבל מספיק חלב ויש לשקול תוספת פורמולה התיאור של ההאכלה והיציאות מתאים לילד בריא שמקבל מספיק אוכל אם יש ריבוי גזים - כדאי שתפסיקי לאכול מוצרי חלב ולשתות חלב, לפחות לשבוע על מנת לראות אם מדובר באי סבילות לחלב.