הקאות או פליטות

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

13/12/2013 | 00:55 | מאת: הילה

שלום, מתנצלת על אריכות המכתב. קצת פרטים: בתי בת 10 חודשים. שוקלת 7.650 ק"ג. היתה אחוזון 25% ועכשיו קצת ירדה לכיוון 10% אוכלת 6 מנות ביום. 3מוצקים כ200 מ"ל בכל ארוחה. 3 פורמולה כ140 מ"ל בכל ארוחה. יש לי מספר שאלות הקטנה פולטת מהיום הראשון שנולדה. וזה המשיך גם במוצקים. פולטת גם אם היא במצב מנוחה אחרי האוכל. וגם יכול לקרות שעתיים אחרי האוכל. הפליטות הם בכמויות גדולות (כמות של מס כפות ויותר) אולי זה כבר לא נקרא פליטה אלא הקאה?! הרופאת ילדים טענה כי אחרי גיל חצי שנה זה אמור להפסק... התייעצתי עם רופאה מספר פעמים.. ועלה על הפרק לתת איזשהו תרופה שסוגרת את האזור הוושט (או משהו בסגנון) כדי שהאוכל ישאר למטה. אך לרוב הרופאה אמרה כי כל עוד הילדה עולה במשקל וחיונית אין צורך, זה יסתדר עם הזמן. בבדיקת 9 חודשים גילנו כי לא עלתה הרבה במשקל וכי מאחוזון 25% ירדה ל10% ושוב הרופאה אמרה כי אין מה להביהל וזה יכול לקרות. בבדיקת 10 חודשים הקטנה עלתה יפה במשקל 400 גרם ב3 שבועות. אך לאור מצב הפליטות המתקדם ביקשתי הפנייה לגסטרולוג של תינוקות. האם יש לך אבחנה או השערה מה זה יכול להיות... (הפליטות המרובות ואיך לרוב פותרים את זה, אודה לך מאוד) אשמח אם תוכל לייעץ לי מה לשאול אותו ואיזה בדיקות עלי לבקש שיפנה אותי. כמו כן בטעימות נתתי לקטנה לאכול טחינה,קלמנטינה,אגס. וכל אלו בזמנים שונים גרמו לה לאלרגיה... אדמומיות בפנים. ופליטות. מדי פעם אני מנסה לתת לה מעט. אבל אני עדיין לא יכולה לדעת בוודאות אם זה מהמאכל או אקזמה שיש לה (שאני לא מבינה ממה, שהבנתי אקזמה זה גם אלרגיה) או הפליטות שגם ככה יש לה. -האם תקין שהיו כ"כ הרבה אלרגיות לכ"כ הרבה מאכלים? האם יכול להיות שיש לה ריפלוקוס? או מערכת עיכול חלשה? יש לציין שהיא לא נראית סובלת בזמן הפליטות. ולא אוכלת הרבה מוצרי חלב. (רק פורמולה שמובססת על חלב) תודה רבה

16/12/2013 | 23:05 | מאת:

ההבדל בין פליטה והקאה הינו שהקאה הינה מאומצת עם בחילה (חוסר שקט שמקדים אותה) , הכמות אינה משמעותית לאבחנה התיאור מתאים לפליטות ,אכן בד"כ סביב גיל חצי שנה התופעות חולפות א לא בהכרח . בקשר לפריחה - בקשי הפניה לאלרגולוג למרות שחלק מהפריחות עלולות להיות בגלל חומציות המזון ולא אלרגיה