תינוקת בת 9 חודשים סובלת מגזים

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

11/11/2013 | 09:03 | מאת: חיה

שלום, הבת שלי בת 9 חודשים, סבלה מגזים מגיל לידה ועד 3 חודשים ועזר לה סימיקול. בגיל 3 חודשים הפסקנו עם הסימיקול ועברו לה הגזים. מגיל חצי שנה כשהתחלנו מוצקים חזרו לה הגזים וכאבי הבטן. היא אוכלת כל יום בננה\תפוח\אגס, מרק ירקות וקצת לחם עם גבינה\אבוקדו + כמה בקבוקים של מטרנה. בשבועות האחרונים התחלנו להביא לה פרוביוטיקה וזה אכן עוזר לה, אך עדיין לא מספיק. יש משהו לעשות כדי לעזור לה? רגישות לחלב פסלתי, כיוון שהיא אכלה מטרנה כבר קודם הגזים. האם יכול להיות שהיא צליאקית? איזו עוד רגישויות יכולות להיות? חברה הציעה לי לחזור לתת לה סימיקול לפני כל ארוחה - האם זה מומלץ? תודה, חיה נ.ב הילדה רגישה לביצים כנראה, כיוון שאחרי אכילת ביצה הופיעה אצלה פריחה ומאז הפסקתי לתת לה ביצים. חיה

12/11/2013 | 21:47 | מאת:

כדאי לעשות בדיקת אלרגיה לביצים - על מנת שתוכל לאכול או להמנע ממאכלים המכילים ביצים וכן לקבל את החיסונים המכילים חלבוני ביצים צליאק אין טעם לבדוק לפני גיל שנתיים והחולים במחלה סובלים משלשולים ולא מגזים לדעתי כן כדאי לנסות כלכלה ללא לקטוז וגם אפשר לתת סימילק לנסיון