תינוק שאוכל מעט-דחוף

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

15/10/2013 | 17:49 | מאת: מיכל

שלום, בני בן 6.5 חודשים, אובחן לפני כחודשיים כסובל מריפלוקס סמוי. מטופל מאז בזנטק וגם החלפנו לו את המטרנה בנוטרילון אי.אר. הוא מעולם לא היה אכלן גדול, אבל בשלושה השבועות האחרונים היא כמעט לא אוכל! בגלל שאכל כמויות קטנות מה נוטרילון החזרתי את המטרנה עם דייסה להסמכה אבל כמויות התמל שאוכל רק הולכות וקטנות. לדוגמא בשעה אחת-שתיים בלילה הוא יכול לאכול 150מל ובבקר בשבע וחצי הוא לא רוצה לאכול. במעון הוא ממשיך לא לאכול כמעט. בשעה תשע כשהוא כבר אוכל אז רק 90 מל מקסימום 120מל. מנסים להאכילו בצהריים בירקות והוא אוכל רק כמה כפות בודדות. עד שאני באה לקחת אותו בארבע אחרי הצהריים זה רק מה שהוא אוכל! גם בהמשך היום הוא אוכל קצת פרי ומנה שתיים קטנות לפני שהולך לישון.חוץ מזה הוא תינוק חייכן,רגוע ופעלתן,הוא כבר זוחל מגיל 5.5 חודשים ויצאו לו שתי שיניים. הוא לא דורש אוכל.הלכתי לרופא ששקל אותו וקבע שהמשקל סביר לגילו ושאבוא בעוד שבועיים שוב לשקול אותו. הבעיה שאני לא רגועה! הוא ממשיך לא לאכול ואני פוחדת שחסרים לו ויטמינים. האם זה יכול להיות קשור לריפלוקס? כדאי לעשות לו בדיקת דם? איך אפשר לעורר לו את התיאבון? ניסיתי להסמיך עם דייסות שונות כולל דיסת וניל אבל הוא בשלו בקושי אוכל. תודה מראש על המענה

15/10/2013 | 21:45 | מאת:

הרופא שלך צודק , צריך לעקוב אחרי הגדילה ואם תקינה הוא OK לא צריך להאכיל בכוח וצריך להפחית את המתח סביב האוכל אם היה לו רפלוקס פעיל למרות הטיפול הוא היה חסר שקט בוכה....