תינוק בן חודשיים וחצי הסובל מריפלוקס

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

21/07/2013 | 13:30 | מאת: רותם

שלום רב, בני בן חודשיים וחצי, אובחן בגיל שבועיים ע"י רופא ילדים כסובל מריפלוקס סמוי - אחרי כמחצית מהארוחות כחצי שעה לאחר האוכל היה צורח צרחות בלתי פוסקות שלא ניתן היה להרגיע אותו בשום מצב עם הקשתות של הכתפיים והראש לאחור. עברנו לנוטרילון AR ובנוסף גם לוסק פעמיים ביום, בנוסף לזה גם הלכנו איתו לכירופרקט שעשה לו כמה טיפולים בלחיצות ששיפרו פלאים את מצבו היום חודשיים אחרי, התחיל שוב עם ההתקפים של הריפלוקס פעם-פעמיים ביום עם ההקשתות לאחור והצרחות ולכן כעת עברנו לפורמולה של אינפמיל AR ועדין עם הלוסק הילד בלילות ישן טוב - קם כל 3-4 שעות לאכול וחוזר לישון בעגלה לא ניתן לשים אותו כי אחרי 2 דקות ישר מתחיל לבכות, וכנ"ל גם באוטו ישר מתחיל לבכות - האם זה קשור לריפלוקס? כי בלילה על הגב כן ישן בנחת, ואילו בעגלה לא מוכן לשכב וגם באוטו בסלקל לא... שמעתי שיש טיפות הומאופטיות שניתן לתת לריפלוקס? האם הן עוזרות? הן במקום האינפמיל והלוסק או בנוסף? האם כדאי להמשיך בטיפול הכירופרקטי? שכן זהו טיפול מאוד יקר..... אנא תשובתך תודה רבה רותם

22/07/2013 | 22:20 | מאת:

אינני מתמצא בכירופרקטיקה ורפואה אלטרנטיבית לוסק - צריך להתיעץ עם הרופא המטפל ולוודא שהמינון מתאים למשקלו הבכי בסל קל ברכב ובעגלה הינו בגלל שבתנוחה זו יש יותר סיכוי לרפלוקס לוושט. לכן כדאי להמנע במידת האפשר מהאכלה טרום נסיעה (קיבה ריקה - פחות אוכל שיכול לחזור לוושט)