חסם סלקטיבי בהנחיית שיקוף לכתף SS BLOUCK

דיון מתוך פורום  כאב

06/04/2016 | 09:35 | מאת: SSPAIN

רוצים לעשות לי את זה לכאי כתף שאני סובל.מה זה?? מה הסיכונים? האם זה כואב?האם אהיה מוגבל בתנועת הכתף אח"כ? האם מחדירי תרופה כולשהיא בתהליך? איך יודעים אם הבעיה היא באמת עצבית והטיפול יהיה יעיל?או שפשוט מניחים שהוא יהיה יעיל כי כול כאב מקורו בעצבים? פשוט האבחנה שלי לא ברורה לגמרי..(הצילומים תקינים-חושבים כנראה פרוזן שולדר)

שלום רב, בדרך כלל, כשמתכננים לבצע NERVE BLOCK (חסם עצבי) יש להגיע לאבחנה מדוייקת ככל האפשר. אבחנה מדוייקת מאפשרת את הצלחת הטיפול. בביצוע חסם עצבי מחדירים בדרך כלל שתי תרופות: חומר אלחוש מקומי וסטרואידים. חסם עצבי מבצעים תחת שיקוף או בהנחיית אולטרה סאונד, בהרדמה מקומית, שמאפשרת הפחתת הכאב בזמן הפעולה. הסיכונים קשורים לאזור ביצוע הפעולה. הרופא שמבצע את הפעולה צריך לפרט מה הסיבוכים האפשריים. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב