ליריקה וכאב במהלך היום

דיון מתוך פורום  כאב

28/02/2016 | 12:50 | מאת: דונה

שלום רב. בעקבות כאב שנותר לאחר לחץ תוך גולגולתי (פסודו צומור) הלחץ עבר והכאב נשאר מזה כשלוש שנים . ניסיתי כל תרופה אפשרית . אלטרול - עזר במעט , איקסל רק הקאות היו לי , ציפרלקס לא עזר . בחצי שנה האחרונה יש קצת אור בקצה המנהרה לפי הטיפול הנ"ל . בוקר: ליריקה 75 מ"ג+ פרוזק 60 מ"ג ערכ: ליריקה 75 מ"ג + אלטרולט 10 מ"ג שאלתי היא , האם ניתן לקחת ליריקה 75 בוקר , 75 צהריים (במקום ערב?) היות והכאבים הינם במהלך היום ולא בלילה . או שלקחת פעם ביום 150 מ"ג? אין לי כוח כבר לניסוי וטעיה .... היתה תקופה בה לקחתי אורמוקס אך לכאבים זה לא עזר. וגם לא טופמקס.... האם במינון של 150 מ"ג ביום יהיה אפקט של השמנה ? נאמר לי שיחד עם הפרוזק זה ימתן אחד את השני .

29/03/2016 | 12:52 | מאת: ד"ר ריטה לקר

שלום רב, המלצותיי הן: בוקר - את הליריקה 75 מ"ג אפשר להעלות ל-150 מ"ג. לא ממליצה על לקיחת פרוזק עם ליריקה. ערב - את הליריקה 75 מ"ג אפשר להעלות ל-150 מ"ג. לא ממליצה להמשיך אלטרולט. לגבי הצהריים - יש אפשרות לקחת בשעות הצהריים המאוחרות במקום בערב. לגבי אפקט ההשמנה - תוארו מקרים של עליה במשקל, אבל זו אינה תופעת לוואי הכרחית. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב