2 פריצות דיסק

דיון מתוך פורום  כאב

25/02/2016 | 12:46 | מאת: בן 23

לד''ר שלום רב, אובחנו אצלי לפני כחצי שנה 2 פריצות דיסק l4-l5 ו l5-s1שאחד מהם לוחץ "קלות" על השק הטקאלי והשני "נושק". הכאבים באמת היו בלתי נסבלים בתחילה, קיבלתי ישירות הפניה למרפאת כאב אך הזמן המתנה הוא לא נורמלי. אני מעוניין לפנות למומחה כאב פרטי, בתקווה שיוכל לעזור לי. השאלה שלי היא טופלתי במספר רק של כדורים תחילה עם אתופן ועוד משככי כאבים בסגנון שלא עזרו בכלל. לאחר מכן התחלתי טיפול בטרמדקס לאחר המלצה של אורטופד ונוירולוג. גם הטרמדקס נאלצתי ליטול מינונים גבוהים מאוד כדי שיעזור וגם עזר רק חלקית, שינו לי את המרשם לאוקסיקונטין 10מ''ג פעמיים ביום וליריקה 75 מ''ג. שילוב שעזר הכי טוב עד אותו הרגע ובאמת נתן לי את היכולת לחזור לחיי לאט לאט(כמובן שתוך כדי טופלתי גם בפיזיוטרפיה וכירופרקט ושחייה בבריכה והכל) ליריקה התחילה לעשות תופעות לוואי לא נעימות ונאלצתי להפסיק עם הליריקה. אך האוקסיקוטין עזר פחות, עליתי ל20 מ''ג פעמיים ביום. ותוך כדי המשכתי בטיפולים ה"משלימים" כולל הרבה שחיה וכירופרקט לאחר זמן מה הכאבים פחתו והפסקתי עם הכדורים. עכשיו כ 4 חודשים והכאבים חזרו, כשהלכתי לרופאת המשפחה היא טענה שהיא אינה מוכנה לתת לי שוב את התרופות כי אינה רשאית ושאלך למומחה הבעיה שמרפאת כאב למרות שעברה חצי שנה התור הוא עוד שנה כמעט. במידה והייתי מגיע לפגישה פרטית מה הייתה ההמלצה שלך לגבי? להמשיך טיפול תרופתי? כי הוא עזר לי ממש טוב ואני ממש מפחד ולא רוצה טיפול "פולשני". מה המלצתך דוקטור? והאם ניתן לקבוע תור אלייך פרטי? ואם ההמלצות של רופא פרטי "מתקבלות" בקופות החולים?

29/03/2016 | 12:56 | מאת: ד"ר ריטה לקר

שלום רב, אני ממליצה להיבדק במרפאת כאב. אין באפשרותי לתת המלצות לגבי תרופות באתר אינטרנט ושאלות לגבי טיפול פרטי אינן רלוונטיות לאתר זה. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב