מדבקות וזריקות חתחתשיקוף

דיון מתוך פורום  כאב

22/12/2015 | 13:54 | מאת: אמא

שלום, סובלת מפיברומיאלגיה ודלקות פרקים. ומספר בלטי דיסק עם לחץ קל על השורשים הן בעמוד שדרה מותני והן בצווארי תחושה של נימול, עיקצוצים, בידיים וברגליים וקושי בהליכה והרמת הידיים. מטופלת בפלקווניל, טרמדקס, פרדניזון לסרוגיןוסימבלתה 90 הייתי במרפאת כאב והומלץ על זריקות לידוקאין, מדבקות בוטרנס ו2 זריקות תחת שיקוף. רציתי לדעת אילו תופעות יש לתרופות האלה והאם לא מסוכן זריקה תחת שיקוף? מצד אחד אני כך כך רוצה להפסיק לסבול ולקיים חיים נורמלי כמו שהיו לי בעבר ומצד שני מפחדת מנזק שיקרה וגם מפחדת שהתרופות יגרמו לי לא להיות בפוקס, אני אמא לילדים קטנים וכן עובדת. תודה תודה.

שלום רב, התרופות פלקווניל ופרדניזון נרשמו ככל הנראה על ידי ראומטולוג, ולכן אני ממליצה לפנות אליו בנוגע אליהן. לגבי התרופות נגד כאב שאת מקבלת: תופעות הלוואי של סימבלטה - סחרחורת וטשטוש, וכאשר נוטלים 90 מ"ג ליום חשוב לבדוק שתפקודי הכליות תקינים. במידה שלא, יש להתייעץ עם הרופא כדי להקטין את המינון. לגבי טרמדקס - לא ציינת את המינון וצורת התרופה. בכל אופן, תופעות הלוואי הן סחרחורת, עצירות וישנוניות יתר. אם לא ציינת אותן, סביר להניח שאינך סובלת מהן. זריקת לידוקאין - לא ציינת לאיזה אזור. מדבקות בוטרנס - בדרך כלל מתחילים טיפול על ידי מדבקות בוטרנס לפני טיפול בטרמדקס. לגבי זריקות תחת שיקוף - קיים מגוון רחב של פעולות. הן נעשות בדרך כלל בהתאם לתלונות החולה, אבחנה ותוצאות בדיקות הדמיה. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב