כאב מתחת לצלעות ובגב

דיון מתוך פורום  כאב

24/11/2015 | 10:32 | מאת: רתם

שלום רב. בעקבות דלקת ריאות היה לי שיעול חזק וממושך - כמעט חודש. בשלב מסוים התחיל לכאוב בגב ובצלעות בצד ימין, כאילו השרירים נתפסו. כבר יותר משבועיים לאחר הפסקת השיעול והכאבים לא עוברים. עשיתי עיסוי ולא עזר אז כנראה שזה לא שרירים.. מה יכולה להיות הסיבה לכאבים ומה ניתן לעשות? תודה רבה

29/11/2015 | 09:50 | מאת: רתם

29/11/2015 | 11:53 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, מקור הכאב לאחר שיעול טורדני, יתכן שנמצא בשרירים או בעצבים המעצבבים את השרירים. במקרה זה, הכאב יכול להימשך מספר שבועות. במידה שהמצב הכללי לא משתפר ונשאר שיעול, במיוחד בשיא השאיפה, יש לבצע צילום חזה ולשלול שמקור הכאב הינו בקרום הריאה או בצלעות. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב