טיפול בגלי רדיו לכאבים באשכים - genitofemoral nerv

דיון מתוך פורום  כאב

07/10/2015 | 18:40 | מאת: יעקב

שלום רב, מזה כשנתיים סובל מכאבים חזקים מאוד באשכים ללא ממצא פתולוגי שיסביר את הכאבים. כל הבדיקות וכל הבירורים שעשיתי במהלך השנתיים לא מצאו סיבה לכאב. אי לכך הגעתי למרפאת כאב לטיפול בכאב עצמו עקב אי מציאת סיבה אורגנית לכאב. ביום חמישי האחרון עברתי טיפול בגלי רדיו ל-genitofemoral nerve בצד שמאל. שם הטיפול המלא כפי שרשום בדוח פעולה: Ultrasound Guided Pulse Radiofrequency Lesion of Genitofemoral nerve LT יש לי כמה שאלות בקשר לטיפול הנ"ל: א. הבנתי שבמידה וזה יעזור ההשפעה של הטיפול אפשר להגיש רק אחרי חודש מהטיפול, האם הבנתי נכון? כלומר, שהשיפור בכאב הוא לא מיידי. ב. מה זה העצב הזה? genitofemoral nerve? האם הוא קשור לאשכים? האם גלי רדיו לעצב הזה יכול לעזור לכאבים באשכים? ג. כמה שעות לאחר הטיפול התחילו לי כאבים חזקים באשכים שהתגברו מיום ליום ועכשיו אני עם כאבים חזקים מאוד באשכים. האם הגלי רדיו הגבירו את הכאב? זה הגיוני שיהיה כאב יותר חזק לאחר הזרקת גלי רדיו?? כי לפני הטיפול עצמו לא כאב לי בכלל ורק כמה שעות אחרי הטיפול חזרו הכאבים לאשכים. יש קשר? ד. אם הטיפול הזה לא יעזור לכאבים, האם יש עוד טיפולים שמרפאת כאב יכולה להציע? חוץ מתרופות יש עוד טיפולים חוץ מגלי רדיו? מה עוד האפשרויות הטיפוליות? תודה רבה מראש

19/10/2015 | 10:55 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, התחלת השיפור לאחר טיפול בגלי רדיו יכולה להיות מיידית או בטווח של עד 8 שבועות. העצב מספק עצבוב (גם העברת כאב) לאזורים ולאיברים באגן, גם לאשכים. טיפול בגלי רדיו יכול לעזור גם לכאבים באשכים. לפעמים, טיפול בגלי רדיו יכול להגביר הכאב. בכל אופן, אני ממליצה לפנות לרופא שביצע את הטיפול. במידה שהטיפול לא יעזור, ממליצה לפנות למרפאת כאב לצורך אבחון נוסף וקביעת תכנית טיפול. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב