כאב ברקה

דיון מתוך פורום  כאב

31/07/2015 | 23:04 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 58. בריאה בד"כ. אודה מראש על סבלנותך האדיבה ואתאר כיצד התחיל לי הכאב: לפני כחודש החל לי כאב חזק באזור הרקה השמאלית כאב שגם בנגיעה המקום כואב כמו ורידים כואבים עם תחושת לחץ על שיניים טוחנות ולחץ מידי פעם גם בתוך שתי האוזניים. הלחץ על השיניים הטוחנות הוא קבוע ממש כמו מלחציים !!! הלחץ באוזניים הוא מידי פעם, הלחץ ברקה גם קיים כל הזמן כאב לוחץ אך מידי פעם יש כאב ברקה יותר חזק נקודתי ממש קצת מאחורי האוזן לערך. לציין כי אזור הכאב בצד שמאל של הרקה היה ועדיין די הרבה זמן אך בשבוע האחרון התווסף לכאב גם כאב בצד ימין של הרקה עם לחץ על שיניים טוחנות ולחץ באוזניים!!! ז"א שכעט הלחץ ברקות ועל שיניים טוחנות ואוזניים הוא דו"צ! אך דגש ממשי על צד שמאל ובנגיעה באזור בצד שמאל ממש מקפיץ אותי כאב! כמו כן שמתי לב שמידי פעם פניי נשטפות זיעה קרה וכנראה הזעה לילית גם. (לא יודעת אם יש קשר). מכיוון שגם הרגשתי בליטה של עצם בראש באותו זמן פחות או יותר הייתי אצל נוירוכירורג וביצעתי MRI מח והוא אמר שיש לי אוסטאומה קטנה בצד שמאל ושלא היא הגורם לכאביי, כמו כן יש לי 2 קוורנומות בצד ימין ידועות משנת 2009 וגם הן בהדמיה כעת של הMRI היו בסדר. הנוירוכירורג אמר שעלי לעקוב אחר הממצא פעם בשנה וזה לא מקור הכאב, לא האוסטאומה מצד שמאל ולא הקוורנומות מצד ימין. אציין רק כי את האוסטאומה הנוירוכירורג ראה בדיסק אך בפיענוח של הMRI מח לא צויין על כך דבר!!! מכיוון ש בMRI מח צויין כי יש עיבוי פוליפואידי קל בסינוס מקסילרי משמאל, פניתי לא.א.ג. שראה את הדיסק אך לא ביצע לי בדיקה אינדוסקופית לאף והוא שלל את הקשר בין כאביי לממצא הזה, ולא ראה לנכון לייתן לי טיפול לכך. אציין כי יש לי תחושה של מים באף וליחה מידי פעם. אך א.א.ג. לא ראה קשר בכאביי. פניתי לפה ולסת ביצעתי צילום פנורמי שהיה תקין ושם אמרו לי שיכול להיות שזו בעיה בשרירי הלעיסה, אך אין לי בעיה בפתיחת הפה, או קליקים, וכדומה ולכן אינם משוכנעים שזה שרירי הלעיסה. ביצעתי שקיעת דם ו-CRP לשלול בעיה של ארטריטיס טמפולריס ודלקת. בדיקתו הדם יצאו תקינות. לקחתי ואליום 5 מ"ג למשך 10 ימים וזה לא עזר. כל יום אני לוקחת אקמול פעם או פעמיים ביום ולא הואיל. אנא עזרתך מה זה יכול להיות? מה עוד ובאיזה תחום ברפואה אני צריכה לבדוק? מה דעתך? אני סובלת הרבה זמן ללא כל אבחנה ו/או טיפול. תודה מראש על תשובתך בברכה

02/08/2015 | 21:32 | מאת: שירה

למה לא עונים

שלום רב, אני ממליצה לבצע מיפוי עצמות, בנוסף לבדיקות שכבר ביצעת, ועם תוצאות כל הבדיקות לפנות לבדיקת רופא במרפאת כאב על מנת להגיע לאבחנה ולהתאים את הטיפול. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב