כאבי בטן- עיצוב מוצר

דיון מתוך פורום  כאב

24/12/2014 | 23:01 | מאת: סטודנטית

שלום, אני סטודנטית לעיצוב תעשייתי בשנה ג' ומתעסקת כרגע בעיצוב של מוצר ייעודי לכאבי בטן. (חשוב לציין שעיצוב המוצר הוא במסגרת הלימודים ולא מיועד לייצור אלא כתרגיל במסגרת אחד הקורסים) רציתי לשאול כמה שאלות מקצועיות הקשורות ספציפית לכאבי בטן. המוצר יפעל בדומה לכריות חימום/בקבוק חם ומטרתו להקל על כאבים החוזרים על עצמם ומפריעים בשגרת היום כנ"ל באמצעות חימום מקומי. המוצר יבוא במגע ישיר עם העור ולא מוגדר כתחליף לטיפול רפואי. השאלה היא כמה זמן מומלץ/ לא מומלץ להשתמש בחום כהקלה על כאב. האם יש מגבלה מסויימת? או מספר שעות ברצף שעדיף להמנע מחימום? האם יש טווח של מעלות שהוא לא בריא? (כמובן שהחום יהיה כזה שלא יגרום לכוויה.) בנוסף, האם יש מצבים ספציפיים בהם חימום יכול לגרום לאיזשהו נזק או הרעה בתחושת הכאב או במצב הרפואי? אשמח לתשובה ולעוד מידע שאתם מוצאים לנכון שקשור לנושא על מנת שאוכל להעזר בו בתהליך העיצוב ותרחיש השימוש. תודה רבה!

28/12/2014 | 09:37 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, חימום הבטן עלול לגרום נזק בנוכחות מחלה דלקתית. לכן, טיפול כזה הינו מסוכן. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב