כאבים לא אנושיים במשך 8 שנים

דיון מתוך פורום  כאב

12/09/2010 | 18:40 | מאת: רוחמה תורו

הלן תוצאות CT - המכון לטומוגרפיה ממוחשבת ד"ר נכבד, האם אפשר לקבל ממך סכום של המצב, אל מי לפנות ומה לעשות, כאבי בלתי ניסבלים כבר 8 שנים מאז הנתוח הראשון בחוט השדרה בגובהT6-T9 רגלי לא סוחבות אותי ואני מתהלכת בהליכון ובכסא גלגלים. כל הגוף ובמיוחד המותנים הבטן והרקטום כואבים ללא הפסקה ובכל מצב. ניסיתי כל תרופה וטיפול אפשרי והמצב מחמיר. אני מיואשת וסובלת נפשית מהכאב סביב השעון D12-S1 להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של : ע"ש מותני הסריקה בוצעה במנח אקסיאלי עם שחזור סגיטלי וקורונלי. ממצאים: תעלה גרמית ברוחב תקין. לורדוזיס מותנית שמורה. ללא היצרות המרווח הדיסקלי. :D11-L1 ללא בלט דיסק. תעלה ספינלית ופורמינות נוירליות ברוחב תקין. בלט דיסק מסוייד אחורי גורם ללחץ קל על השק התקאלי ללא שינוי. :L1-2 מבנה גרמי תקין. המפרקים הפצטאליים שמורים. פורמינות נוירליות שמורות. היצרות המרווח הדיסקלי. :L2-3 בלט דיסק היקפי אחורי גורם ללחץ קל על השק התקאלי- ממצא חדש. נקבים בינחוליתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. היצרות המרווח הדיסקלי. :L3-4 בלט דיסק היקפי אחורי עם מעורבות פורמינלית משמאל גורם ללחץ קל על השק התקאלי ולחץ קל על השורש השמאלי ללא שינוי. מבנה גרמי תקין. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים, מלווים בניוון סחוס תוך פירקי עם פנומן ואקום משמאל. בלט דיסק היקפי אחורי גורם ללחץ קל על השק התקאלי ללא שינוי. :L4-5 נקבים בינחוליתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים, מלווים בהיפרטרופית המפרקים. היצרות המרווח הדיסקלי ללא שינוי. :L5-S1 דו-צדדי. S1 בלט דיסק היקפי אחורי מינימלי המשיק לשק התקאלי והשורשים סימני אוסטאופניה בגופי החוליות. הנקבים הבינחולייתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. רקמות רכות פרהוורטברליות שמורות. דו-צדדי. SIJ- שינויים ניוונים ב כבד בעל מרקם שומני לא נסרק בשלמותו, לשקול יעוץ רופא גסטרואנטרולוג. סיכום: שינויים ניוונים ובלטי דיסק כמתואר , חלקם חדשים. בברכה חג שמח, רוחמה

26/11/2010 | 00:22 | מאת: יורם גני - המרכז לביורגונומי

לרוחמה שלום, קראי את תשובתי לדניאלי מה-13/09 בברכה, יורם גני

מנהלי פורום כאב