כאב לאחר נפילה מגובה

דיון מתוך פורום  כאב

03/09/2010 | 21:15 | מאת: אירן

שלום ד"ר, אני נפלתי מהסוס בעת תשיעור רכיבה מתקדם. הסוס היה בדהירה ואני נפלתי מגובה העמידה על החול. למרות שהצילום הראה כי אין לי שום שבר או סדק היה לי כאב חזק ביותר באזור האגן. כל תנועה הייתה כואבת במיוחד בשכיבה. המשכתי לעשות כושר, אבל השרירים לא השתחררו והמשיכו לכאוב. הרופא נתן לי תרופה "מוסקול" muscol. הוא אמר שזה משכך כאבים. השאלה שלי מה עושה התרופה? אם זה רק משכך כאבים או יש לה גם איזו פעולה רפואית על השריר? אין לי בעיה עם כאב ואני מעדיפה לא לקחת סתם משככי כאבים. ומה התרופה עושה לשרירים הבריאים בגוף? האם זה עלול להשפיע עליהם בזמן אימונים? ועוד שאלה: האם במקרה של חבלה מסוג זו כדאי לחמם את המקום הכואב או לקרר אותו? אני הרגשתי שחימום (עם כרית חימום ומשחות) זה משהו טבעי אבל יחד עם זאת בזמן דלקת אומרים דווקא לקרר על מנת למנוע הדבקת הסיבים הדלקתיים. מה נכון במקרה זה? תודה מראש!

11/09/2010 | 21:19 | מאת: ד"ר סילביו בריל

שלום אירן נפילה מגובה היא טראומה לשריר ומערכת השלד. מוסקול היא תרופה עם השפעה על שריר -ריפוי ושיכוך כאב. אין נזק מצטבר לאחר נטילת משככי כאב מסוג זה. לגבי קירור או חימום אין חוקים ברורוים. במידה שהחימום עוזר את יכולה להמשיך בברכה וחג שמח דר סילביו בריל www.pain.co.il

מנהלי פורום כאב