אזור נוקשה רדום וכואב שנה אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  כאב

17/04/2022 | 18:06 | מאת: ישראל

שלום, עברתי לפני כשנה ניתוח להסרת גידול שפיר שוונומה בעמוד שדרה צווארי c2-c3, ניתוח פתוח בגישה אחורית. עד היום כל האזור של הלסת, הלחי והאוזן רדום, נוקשה, דוקר וכואב. האם לדעתך זהו מהלך החלמה תקין או שנגרם נזק בלתי הפיך לעצב במהלך הניתוח. האם יש טיפול שיכול לעזור במצב כזה

20/04/2022 | 09:37 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, מהתיאור שלך ניתן להבין שבניתוח היו מעורבים שורשי העצבים המעצבבים אזורים שציינת. במקרה זה אם התחושה תחזור לקדמותה, זה ייקח זמן רב. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

20/04/2022 | 10:16 | מאת: ישראל

תודה על המענה. כתבת שזה יקח הרבה זמן, כמה זמן להערכתך בערך לוקח לעצבים באזור הניתוח להחלים, האם אני יכול לעשות משהו כדי לזרז את תהליך ההחלמה, והאם הרדימות והנוקשות באזור הניתוח בסופו של דבר יכולה להישאר או שבכל זאת זה יחלים בהמשך.

24/04/2022 | 15:10 | מאת: יוסף

מניסיון שלי-הרופאים אמרו לי לעשות פיזותרפיה למקום המדובר וטענו שזה מזרז את פעילות העצב ומוריד את ההרדמה-כמובן לפי התאמת המצב -גיל וכו'

מנהלי פורום כאב