זריקת וולטרן או תרופה אחרת לכאב גב

דיון מתוך פורום  כאב

01/12/2021 | 00:11 | מאת: יניב

שלום, מזה כמספר ימים אני סובל מכאב גב. אני נוטל בדרך קבע: אספירין,פלאביקס,Atozet,אומניק וקרדילוק. האורטופד סרב (אולי בצדק) לרשום הוראה לזריקת וולטרן. במקום זה הזריק סטרואידים למקום שלא עזרו. ככל הידוע לי השילוב בין וולטרן לאנטיקאגולנטים מעלה סיכן לדימום. האם יש תופעת לוואי נוספת מהמשלב של וולטרן והתרופות אותן אני נוטל ? האם קיים פתרון תרופתי אחר שכן שאפשר לשלב בינו לבין התרופות אותן אני נוטל ? תודה!

01/12/2021 | 12:32 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, וולטרן אכן עלול לפגוע בתפקוד הטסיות ולהשפיע על קרישיות הדם. בנוסף, הזריקה לתוך השריר, כשלעצמה, יכולה לגרום לשטף דם בתוך השריר. לכן, אם לא מפסיקים טיפול שאתה מקבל, יש העדפה לשילוב של תרופות פומיות (דרך הפה). בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

01/12/2021 | 17:03 | מאת: יניב

תודה.

מנהלי פורום כאב