האם יש דרך בכל זאת לקבל

דיון מתוך פורום  כאב

24/10/2021 | 17:49 | מאת: גל

שלום דוקטור יש לי מסתם מכני מיטרלי ולכן אני נזקק לקבל קומדין בגלל כאבי גב נשלחתי על ידי הרופא לקבל זריקה SNRB ל L5 S1 .במרפאת כאב אומרים לי שכדי לקבל את הזריקה עלי להפסיק קלקסן לפחות ל 24 שעות קודם ,אבל הקרדיולוג שלי אומר שהפסקה כזאת מסוכנת ועלי לקחת זריקת קלקסן אחרונה 18 שעות לפני הזריקה האפידורלית האם יש דרך לקבל את הזריקה ללא סיכון ? מה המשמעות של הפסקת קלקסן 24 שעות קודם הזריקה האפידורלית תודה רבה

31/10/2021 | 14:58 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, במקרה כזה יש בהחלט לשקול סיכונים בהפסקת נוגדי קרישה לבין תועלת הזריקה והסכנות הטמונות בה. החלטה על פרק הזמן הנדרש מזריקת הקלקסן צריכה להתקבל על ידי הרופא שמבצע את הפעולה. קלקסן בכמות מעל 1 מ"ג לק"ג, עלולה להמשיך להשפיע מעל ל-18 שעות, לכן מקובל להמתין עד 24 שעות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב