זריקה

דיון מתוך פורום  כאב

14/10/2021 | 19:17 | מאת: נעמי

שלום, סבא שלי בן 90, סובל שנים מצליעה לסירוגין שהחמירה ובחודשים האחרונים לא יכול ללכת וסובל מכאב ברגל שמאל. עשה mri בו ראו היצרות ולחץ על l4-l5 מימין, l3-l4 שמאל. היינו אצל נוירוכירורג שהפנה לזריקה ל l3-l4 כדי לראות שמשם הכאב, ואם יעזור יפנה למינקטומי. עשה את הזריקה ועזר, במרפאת כאב הציעו שיעשה גלי רדיו. רציתי לשאול כמה זמן מחזיק זריקה של גלי רדיו? מתלבטים אם כדאי לעשות ניתוח או זריקות. האם אתה חושב שכדאי לעשות בגיל שלו ניתוח? הבנתי שהזריקה לא מחזיקה הרבה זמן ולכן ניתוח יותר טוב

שלום רב, זמן השפעת זריקה הוא בממוצע עד 3 חודשים. גלי רדיו, לפי הספרות, עוזרים בממוצע 65%-75% למשך שנה. בשאלה של ניתוח, יש להתייעץ עם הרופא המנתח. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב