מינון אלטרולט לכאבי ראש וצוואר ממקור צווארי

דיון מתוך פורום  כאב

06/10/2021 | 18:36 | מאת: אורי

שלום. לפני שלושה שבועות החלו אצלי נימולים ביד וברגל שהמשיכו לכאבי ראש ולחצים קשים בראש בעיקר בשכיבה משתנה בהתאם לתנוחת השכיבה. הגעתי לאשפוז יום אחד ונבדקתי על ידי נוירולוגית מומחית ששחררה אותי עם המלצה לקחת אלטרולט כמה ימים 5 מ"ג אחר כך 10 ואופציה להגיע לעשרים מ"ג . אני ביום התשיעי. בהתחלה הייתה הקלה עם המינון הנמוך אחר כך הרגשתי קצת נסיגה ועליתי למינון השני 10 מ"ג . אתמול לאחר כמה ימים. תגברו הכאבים בלילה ונאלצתי לקחת משכך כאב כדי לישון כמה שעות. השאלה היא. אם זה תרחיש מוכר של התחלה טובה ונסיגה אחר כך. איך אדע להגיע למינון הנכון . האם להעלות למינון של עשרים עם מדרגה של 15 לכמה ימים. במקביל נשלחתי לברור mri כדי לראות מה מקור התקלה. צילום סי טי לא הראה משהו חריג חוץ מהתנוונות בחוליות הצוואר שמתאימה לגילי.

שלום רב, במידה שהרופאה הנוירולוגית שללה מקור וסקולרי (כלי דם מוחיים) כסיבה לבעיה, הייתי ממליצה לצורך הבירור, לבצע MRI עמוד שדרה צווארי, בנוסף ל-MRI מוח. לגבי אלטרולט, מה שתיארת אכן יכול לקרות. אפשר להעלות את המינון ל-20 לפי המלצת הרופא המטפל. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב