שאלה על טרגין עקב כאבים חוזרניים של אבנים בכליות

דיון מתוך פורום  כאב

28/08/2021 | 01:09 | מאת: אורן

שלום דר', אני סובל בדומה למשפחתי מאבנים בכליות באופן סיסתמטי. הכאב מהאבנים יכול להופיע למשל אחת לחודש, אחת לשבועיים, אחת ל- 3 חודשים. כשיש התקפה אני שותה הרבה. ההתקפה עוברת [האבן נפלטת מאיבר המין] בין יומיים לשבוע, לעיתים רחוקות גם יותר מזה. הבעיה העיקרית שלי היא הכאבים. אני נוטל ''טרגין'', שהוא כמעט הכדור היחידי שעוזר, אבל מנסה ליטול אותו כמה שפחות בגלל הפחד שיש לי ממנו [שאולי זה פחד לא רציונלי/ פרופורציונלי]. אני לוקח 5 מג' ליום ומפחד לקחת יותר. לפעמים זה מספק כדי להגיע למצב של כאב נסבל אבל לפעמים גם לא, ובמקרה הזה אני חושש לקחת עוד 5 מג', כאמור בגלל הפחד ממנו ומהחשש שהוא יפסיק להשפיע באיזשהו שלב. כך כבר שנתיים שאני סובל מכאבים מצד אחד - אבל ''מתקמצן'' בנטילת הטרגין בשל הפחד ממנו מצד שני. בינתיים במהלך השנתיים האלה הטרגין לא הוריד לי את ההשפעה ממנו והוא משפיע באותה מידה כמו לפני שנתיים. שאלתי הספציפית היא: האם נטילה של 10 מג' טרגין ביום [ולהישאר במינון זה מבלי להעלות את המינון] עלולים להביא למצב של סבילות לכדור? או במילים אחרות, כמה מג' טרגין אפשר לקחת ביום מבלי להגיע למצב של ''סבילות'' וירידה בהשפעתו? לחילופין, מאיזה מינון [במג'] צריך להיזהר? תודה, אורן

שלום רב, לא ניתן לנבא האם תהיה בעתיד סבילות לתרופה או לא. לא הבנתי האם אתה לוקח טרגין באופן קבוע או רק לפי הצורך. בכל אופן, לא נראה שצריך לקחת באופן קבוע אם ההתקפים אינם בתדירות גבוהה. יתכן שאפשרי לקחת טרגין בזמן ההתקפים - 5 מ"ג פעם עד פעמיים ביום. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב