כאב

דיון מתוך פורום  כאב

13/04/2021 | 12:41 | מאת: נעמי

שלום, אבא שלי בן 89 כבר למעלה משש שנים סובל מכאבים בהליכה המתאימים לצליעה לסירוגין - הוא הולך כמה עשרות מטרים וצריך לעצור כי הרגליים מתעייפות. זה החמיר עם השנים וכעת הוא כבר לא מצליח ללכת הרבה. מבחינת הלב הכל בסדר. לדבריו הכאב מאזור הישבן עד למטה. ללא הירדמות או נימול. לפני כמה שנים עבר בירור של סיטי עמוד שדרה מותני וצווארי, mri עמוד שדרה מותני - שהראו שינויים ניוונים אבל לפי הרופא שבדק אותו לא היה לחץ על עצב שמסביר את התסמינים. ב emg נמצאה פולינוירופתיה סנסומוטורית קלה ונזק ל L3 S1 דו צדדי שגם לא מסבירה את התסמינים. בירור כלי דם עבר גם בשנה האחרונה ויצא תקין - אין בעיה בעורקים ברגליים. גם בדיקה של מומחה ירך וצילום ירך לא הראתה שזו הבעיה. בקיצור - לא מצאו סיבה לכאבים והוא הסתדר איתם, אבל עכשיו זה באמת מחמיר. אנחנו נחזור על mri אבל השאלה החשובה מכל שלא משנה מה הסיבה, אם זה בגלל נזק לשורשים, האם יש טיפול שיכול לעזור לו? אני לא מדברת על תרופה כי לא מדובר ממש בכאב אלא בהתעייפות רק בזמן הליכה. האם הזרקה לעמוד שדרה מותני יכולה לסייע במקרה הזה?

שלום רב, אבחנה של צליעה לסרוגין מצביעה על בעיה באספקת הדם לרגליים עקב חסימה בעורקים. מדובר במצב כרוני, שזריקה בגב לא אמורה לסייע לטווח ארוך. חולים עם צליעה לסרוגין מטופלים על ידי כירורג כלי דם. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

18/04/2021 | 08:54 | מאת: נעמי

נכון אבל הבדיקה הייתה תקינה ובמקרה שלו העייפות היא מהאגן עד למטה ואנחנו יודעים שהבעיה היא כנראה בעמוד השדרה היצרות רק לפני כמה שנים לא הצליחו לראות לחץ על עצב השאלה אם יש לחץ על עצב האם זריקה יכולה לפתור את זה במקום ניתוח? מכיוון שלא מדובר בדיוק בכאב אלא רק בעייפות בהליכה

מנהלי פורום כאב