כאבים בכפות הרגליים ובגב בעמידה או ישיבה ממושכת

דיון מתוך פורום  כאב

11/04/2021 | 19:15 | מאת: בני

שלום. בן 34. סובל מזה כשנתיים מכאבים כרוניים בכפות הרגליים בעת עמידה סטאטית מעל 5 דקות רצוף וכאבים בגב כשאני מתעלם מהכאבים בכפות הרגליים או בעת ישיבה ממושכת מעל כחצי שעה. אין לי כאבים כלל בעת פעילות דינאמית (אני מסוגל לרוץ ולעשות ספורט אך לא לעמוד או לשבת הרבה זמן). אחרי שהייתי אצל מ. עמוד שדרה ומ. כף רגל וראמטולוג אני דיי מיואש. אין לי ממצאים שמצדיקים את הכאב שאני חש. * יש מספר בלטי דיסק שלא מאופיינים בלחץ על שום עצב (מנגד התנוחה בה צולמתי הייתה התנוחה הנעימה ביותר שחשתי בשנתיים האחרונות). * דיסקים מיובשים * יש רדיוקלופטיה קלה במספר חוליות * שברתי שבר היל זקס בכתף שמאל לפני 14 שנים * קרעתי לברום בכתף ימין לפני 8 שנים (לא נותחתי ) * קרעתי רצועה בקרסול בצבא ופיתחתי נקעים חוזרים מאז. * יש לי פלטפוס ומאז גיל 18 אני עם מדרסים קבועים. (מחליף כל שנתיים שלוש). טיפולים שעשיתי * הרבה פיזיותרפיה - העיסוי בנקודות לחץ עזרו למספר ימים ואז הכאבים חוזרים. לא נמצא סיבת השורש והופסק טיפול אחרי כ 30-40 טיפולים במשך שנתיים. * יוגה - סבלתי מאוד אחרי פעילויות ראשונות והחלטתי לדחות *שחייה - כואב מאוד בחזה , אין כאב בחתירה או גב. הפסקתי בגלל הקורונה אחזור בהמשך. * עיסוי רפואי - עזר כמו הפיזיותרפיה. שחרור לחץ אבל לא נמצאה סיבת השורש. * החלפת משטח שינה לדיקט- עזר מאוד בהתחלה. כעת מועיל רק כשהכאב בלתי נסבל. למדתי לחיות עם הכאב ולשככך אותו מעט. כשאני עושה ספורט הכאב מוחלש. כיום אני עם כאבים כרוניים מוחלשים 5 מתוך 10 בעוצמה. אם אני נאלץ לעמוד או לשבץ הרבה עוצמת הכאב עולה ל 8 מתוך 10 דיי מהר. אם אני ממשיך לאורך זמן הכאב 10 לפרק זמן ארוך. ניסיתי להחליף מספר סוגי מדרסים ואף סוליות נעליים. מסתבר שיותר נוח לי ללא מדרסים או עם מדרסים פשוטים לעומת היוקרתיים שלי. לצערי , דיי התייאשתי מלמצוא מזור ולחזור לאורח חיים תקין. אבל עכשיו הביטוח אישר לי אבדן כושר עבודה ואני חייב לנצל את הזמן ולמצוא את סיבת השורש ואעשה הכל כדי לתקן את הגוף שלי. מה ממליצים ? איך להתחיל?

12/04/2021 | 10:53 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אני ממליץ לפנות למרפאת כאב עם כל המסמכים הרפואיים ותוצאות הבדיקות שביצעת. יש לשקול טיפול תרופתי ופיזיותרפיה, אבל כפי שאמרת, יש לנסות ולרדת לשורש הבעיה, דהיינו, לאבחנה רפואית של הסיבה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

12/04/2021 | 13:38 | מאת: בני

העניין שאינני יודע מי הגורם שיכול לאבחן לי סיבת השורש? האורטופדים (גם פרטיים) לא הראו נכונות לחקור. יש חוקרים שאני יכול לשתף עמם פעולה? יש לי ביטוח פרטי ואני אשלם מה שצריך. אני פשוט רוצה לחזור לנורמאליות. (אני יכול לרוץ 5 ק"מ אבל לא לעמוד 5 דקות רצוף זה אבסורד)

12/04/2021 | 13:38 | מאת: בני

העניין שאינני יודע מי הגורם שיכול לאבחן לי סיבת השורש? האורטופדים (גם פרטיים) לא הראו נכונות לחקור. יש חוקרים שאני יכול לשתף עמם פעולה? יש לי ביטוח פרטי ואני אשלם מה שצריך. אני פשוט רוצה לחזור לנורמאליות. (אני יכול לרוץ 5 ק"מ אבל לא לעמוד 5 דקות רצוף זה אבסורד)

מנהלי פורום כאב