כאב רגליים בהליכה ובעוד מקומות

דיון מתוך פורום  כאב

17/03/2021 | 16:12 | מאת: אני

שלום אני בת 69, עצמאית ופעילה. בשנה האחרונה החלו כאבים בהליכה, כאב ע"ש עליון, וכאב חזק בסביבת הברך ומטה(שוק אחורי צידי) הייתי אצל אורטופדים(כולל מומחים לע"ש), אחד אמר שיש היצרות כמעט מלאה של ע"ש, אחר טען היצרות חלקית, ואחד אמר שאין היצרות וכאבי הרגליים בהליכה לא קשורים לע"ש כמו שנצפה בסי.טי. שלחו אותי למומחה לכלי דם, עשו לי דופלר גפיים תחתונות ודופלר צוואר, אמנם נצפתה זרימה קצת חלשה במאמץ אך גם נאמר שאין בעיה בכלי הדם שזקוקה לטיפול ולא כזאת שיכולה לגרום לכאב רגליים בהליכה. עלי לציין שאובחנה אצלי לפני כמה שנים דלקת מפרקים פסוריאטית ואני נוטלת קסז'אנס(תרופה ביולוגית) כחצי שנה. הראומטולוגית טוענת שכאבי הרגלים בהליכה לא קשורים לדלקת המפרקים. הופניתי לרופא כאב אשר שלח אותי לסי.טי עצמות אגן, שטרם ביצעתי. בינתיים מיום ליום הניידות שלי פוחתת והכאב מונע ממני ללכת , מעבר לכאב ע"ש עליון(רק כשאני שוכבת הוא נרגע), והכאב בשוק שקיים בכל מצב, אפילו מעיר אותי משינה. אני מבולבלת וכואבת ובעיקר לא יודעת עוד למי לפנות. לאיזה ממקצועות הרפואה שייכת הבעייה שלי. תודה

24/03/2021 | 13:06 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, לא ניתן להגיע למסקנה מהתיאור בלבד. יש להמשיך בבדיקות רפואיות ובביצוע בדיקות עזר. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

01/07/2021 | 18:02 | מאת: אני

עברו כמה חודשים מאז פנייתי הקודמת, והיום אני בקושי יכולה לצעוד כמה צעדים. נבדקתי ע"י ראומטולוגים, אורטופדים ע"ש, כירורגים כלי דם, ביצעתי סי.טי אגן, ע"ש, דופלר עורקי גפיים,....כל המומחים שוללים שתחום המומחיות שלהם הוא המקור לכאבי רגליים. רופא כאב חושב שזאת בעית שרירים ושלח אותי לאוסתיאופתיה. נקבע לי תור לעוד חודש.(מאד יקר). משכחי כאבים שמקלים על דלקת המפרקים, לא מזיזים לרגליים. אין לי יותר לאן לפנות.

מנהלי פורום כאב