השפעת חסימה עצבית על בדיקת EMG

דיון מתוך פורום  כאב

16/12/2020 | 06:52 | מאת: ש. קרן

מכובדי, עברתי בדיקת EMG שבה נמצא - מימין עם סימני דנרבציה פעילה. L5 S1 תמונה נוירופיזיולוגית המתאימה לפגיעה שורשית. בבדיקה מאוחרת יותר שבוצעה שבועיים לאחר חסימה עצבית לחוליה L5-S1 לא נמצאה דנברציה פעילה : " תמונה נוירופיזיולוגית המתאימה לפגיעה שורשית דו-צדדי L5S1 ללא סימני דנרבציה פעילה" שאלתי היא - א. האם פעולת החסימה העצבית שבוצעה שבועיים לפני בדיקת ה EMG .מנטרלת את הדברינציה ומשבשת את אמינות בדיקת ה EMG. ב. האם תוצאות ה EMG הארונות מצביעות על החמרה? אודה ומצפה לתגובתך ש.קרן

שלום רב, א. לא ברור איזה חסימה בוצעה, עם איזה חומר ואיזה ציוד. באופן עקרוני, על מנת לבדוק זאת, אפשר לבצע בדיקת EMG עם NVC. ב. כדי לענות על השאלה האם יש החמרה, יש לראות את שני דוחות בדיקות ה-EMG. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב