כאבי שרירים וגידים פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  כאב

25/10/2020 | 09:29 | מאת: רינת

שלום רב טופלתי בםרדניזון עקב, כשל כליתי עכשיו הכליות בסדר סוכר בסדר ירדתי מתרופות נגד סוכר הודות לדיאטה. הפסקתי רוזבסטטין ארבעים מג עקב, כאבי שרירים שהתגברו עם הורדת הפרדניזון לרמה בלתי נסבלת מתחת לחזה ובטן עם הקרנה לפעמים לגב. לפני שנים אובחנתי בםיברו אבל שקיעת דם מוחשת יתכן ובמקרה זה יש עוד מחלה. מחפשת מזור לכאב...מטופלת בליריקה ותוספי תזונה כמגנזיום כורכומין ויטמין די בי 12, חומצה פולית וסידן. מנסה תרגילים וקצת אופניים. האם שמן cbd מומלץ ומה הפלוסים והמינוסים. איזה מוצר מומלץ לקנות.. אלו עוד טיפולים מעבר להידרותרםיה שלא עזרה עשויים להועיל תודה רינת

שלום רב, המלצות לטיפול ומעקב בפיברומיאלגיה: 1. להישאר במעקב לצורך בירור אצל ראומטולוג, מאחר שיש שקיעה מוחשת. 2. לגבי שמן CBD - אין הוכחה בספרות שעוזר בפיברומיאלגיה. 3. טיפול תרופתי - לקחת בלילה מרפה שרירים. ממליצה להתייעץ על כך עם הרופא המטפל. 4. טיפולים על בסיס יומי שמתאימים - התעמלות, פיזיותרפיה, הידרותרפיה. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב