לד"ר לקר טיפולים בנוירלגיה טריגמינלית

דיון מתוך פורום  כאב

19/10/2020 | 10:14 | מאת: י.ד.

יש כ-3% סיכוי לאנסטזיה דולורוזה בריזוטומיה ובכירורגיה סטראוטקטית כטיפולים בנויראלגיה טריגמינלית. האם הכאבים והסבל של אנסטזיה דולורוזה קשים יותר לעומת התקפים של הנויראלגיה הטריגמינלית? מה יותר גרוע?

שלום רב, אנסטזיה דולורוזה היא תופעה של נימול וחוסר תחושה יחד עם כאבים באזור הפנים אחרי ביצוע ריזוטומיה. בדרך כלל עוצמת הכאב נמוכה יותר מכאב טריגמינלי ממנו סובל המטופל. תופעה זו יכולה לחלוף תוך 6-8 שבועות. בנוסף, נימול וחוסר תחושה שכיחים יותר מכאבים. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

21/10/2020 | 17:22 | מאת: י.ד.

שלום ד"ר לקר ותודה על תשובתך. אני חוששת ממצב בו בעקבות הפרוצדורה, אמצא את עצמי במצב קשה יותר במובן הבא: 1) כאב קבוע (בניגוד להתקפים של TN ) 2) כאב שאינו חולף עם הזמן 3) כאב שקשה ביותר לטפל בו (כי כל פגיעה נוספת בטריגמינל תחמיר את המצב, ולכן נעזרים בשילובים של תרופות וטיפולים שיעילותם חלקית, ויש תופעות לוואי לא פשוטות. אמנם זה מצב נדיר, אבל אם לרוע המזל זה קורה לי, מצבי רע משהיה לפני הפרוצדורה לשארית חיי. אני מתמודדת עם TN כשלוש שנים ועומדת בפני החלטה קשה מאוד לגבי הפרוצדורה. לדוגמה ההסבר המפורט במאמר 2020 FPA Conference https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=a135cb3caf&attid=0.2&permmsgid=msg-a:r4302695289845020180&th=1754b19a488c9dc5&view=fimg&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ_cDLXSF2K7DsGNts6mIciWkxRYxt0fAf_8-hBXdHks-fxEWQYKw5t3NhRtQtsoVzpaDPQqeAxDi2g7eA7MNnRtrU-lKRg6JzoFoUfZjkf8nYYkL3EGoIBYGos&disp=emb&realattid=ii_kgjcuexw1 אודה לך מקרב לב על חוות דעתך ועצתך. בתודה רבה מראש ובברכה, י.ד.

22/10/2020 | 05:08 | מאת: י.ד.

סליחה על הטעות - להלן הקישור הנכון למאמר משנת 2020 על אנסטזיה דולורוזה: https://fpa-support.org/anesthesia-dolorosa/

מנהלי פורום כאב