אופטלגין לתקופה ארוכה?

דיון מתוך פורום  כאב

26/11/2017 | 22:07 | מאת: נועה

שלום רב אשמח למענה בת 30, מאובחנת עם סרטן הודג'קין לימפומה, מקבלת טיפולים הימונותרפים שהתופעת לוואי של התרופה הם כאבי ראש24/7 כל היום לחצים ודקירות .. אחרי בירור מעמיק של סיטי ראש ניתור מותני mri הובן שהכול תקין ונקי וזה רק כאבים.. שאלה אני כבר חודשיים על 2 כדורי אופטלגין 2-3 ביום. ממש משתדלת למשוך לכל 12 שעות. בנתיים אדויל, נורופן, טרמדקס ורוקסט לא מועילים כמו האופטלגין. טרמדקס לא מזיז בכלל לכאב ואמרו לי שאם אני רוצה אפשר לעבור לטארגין כל 12 שעות אבל עדיף לי למשוך את הסף של האופטלגין האם כך? מה עדיף אופטלגין או טארגין בהנחה שיש לי עוד כמה חודשים לטיפולים ולתופעת הלוואי של הכאב תודה רבה.

שלום רב, אני לא ממליצה ליטול אופטלגין לתקופה ממושכת ובמינונים גבוהים. מציעה לנסות לשלב אופטלגין עם אקמול לסירוגין. תחת השגחה של רופא אפשר לנסות לעבור לטרגין. יש לעשות כל זאת בהשגחת ותוך כדי מעקב של הרופא המטפל. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב