טיפול בנוגדי כאב שונים

דיון מתוך פורום  כאב

01/09/2017 | 18:32 | מאת: יערה

שלום חולה אונקולוגית ומטופלת במרפאת כאב. נוטלת באפן קבוע מדבקות פנטה 25 מ"ג. נרשם לי ע"י היחידה לטיפולי בית ליטול אבסטרל 100 מיקרוגרם (פנטורהׂׂ) לכאב מתפרץ כדורים להמסה בפה עד 6 ליום. נאמר לי לוותר על האופטלגין אך אני מרגישה שהאבסטרל אינו יעיל מספיק וממשיכה לסבול מכאב ולכן אני נוטלת גם פעמיים ביום אופטלגין 500. בנוסף נוטלת גם אמבין 6,25 מג ללילה. האם הקוקטטיל הזה מזיק או מסוכן? כמובן שאני סובלת מסחרחורות אך מצב זה עדיף על הסבל הנגרם עי הכאב.

07/09/2017 | 13:58 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, ממליצה לפנות אל הרופא המטפל להחלטה לגבי הטיפול התרופתי בהתאם לתפקודי כבד וכליות וכל מחלות הרקע שלך וטיפולים אחרים. בהתאם למה שציינת, אין מניעה ליטול גם אופטלגין - הוא אינו גורם לסחרחורת. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב