ריספונד

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

23/12/2011 | 00:18 | מאת: MMM

שלום רב, מזה שנתיים שבעלי נוטל ריספונד 2 מ'ג פעם ביום, נוסף לכל התופעות השליליות של המחלה התחילו לו רעידות בלתי רצוניות בשפה התחתונה, (הוא לא מרגיש שזה קורה) דבר שנורא מפריע לי. מה אפשר לעשות? להפחית מינון? להחליף תרופה? אנא עזור לי. בתודה מראש.

23/12/2011 | 18:59 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. מינון ריספונד של 2מג הוא מינון נמוך. בד"כ לא אמורות להיות תופעות לוואי אקסטרה פירמידליות (כגון רעד) במינון זה. יחד עם זאת זה כן יכול לקרות. צריך לעבור בירור אצל הרופא המטפל ולבדוק אם הרעד של השפח היא אכן תופעת לוואי של הריספרדל (יש הרבה סיבות אחרות אפשריות לרעד). במידה ומגיעים למסקנה שזה כן הריספרדל - האפשרויות הם הפחתת מינון, הוספת תכשיר נגד תופעות לוואי או החלפת תרופה, בהתאם לשיקול הרופא המטפל. אפשרות נוספת ביא שיכול להיות שמדובר בתופעה בשם tardive dyskinsia מסוג של rabbit syndrome. במקרה זה אפשרויות הטיפול יותר מורכבות. שוב - כדי לאבחן את הרעד ולתת טיפול מתאים יש לפנות לרופא המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה