זיפרקסה בהריון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

12/12/2011 | 20:35 | מאת: אידית

שלום ד"ר ססר. אני בת 30, חולה בסכיזופרניה ונוטלת 20 מ"ג זיפרקסה בשילוב עם 750 מ"ג דפלפט כרונו (לאפילפסיה). רציתי לדעת- האם יהיה מותר לי ליטול זיפרקסה בעת הריון? כמו כן,לגבי הדפלפט כרונו. בתודה מראש, אידית.

13/12/2011 | 11:56 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. לגבי דפלפט - אסור ליטול דפלפט בהריון בשל סכנה ליצירת מומים נוירולוגים. לגבי זיפרקסה - בעקרון מותר. בכל זאת, מכיוון שבכל תרופה יש סיכונים מסויימים יש להתייעץ עם הרופא המטפל כדי לשקול את התמונה הכוללת. באופן כללי הגישה הרפואית הרווחת היא שעדיף להמשיך את הטיפול בהריון מכיוון שהחרפה פסיכוטית במהלך ההריון תסכן את העובר (ואותך) יותר מאשר הסיכון הקטן בנטילת הזיפרקסה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה