דיכאון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/11/2011 | 13:33 | מאת: חנה

שלום אני אלמנה בת 29 מגדלת ילד בן 7 לבד .אני בדיכאון לא עובדת וחסרת אנרגיה ומוטיבציה לשינוי.ברצוני להתיעץ איתך איזה כדור מתאים לי לקחת ובמיוחד שלא יגרום לי להשמין כי את זה אני לא אוכל לשאת. בנוסף שמעתי על הכדור סימבלטה האם לדעתך הוא יהיה לי טוב. אני מודה לך מאוד מאוד.

29/11/2011 | 04:22 | מאת: בן יעקב

לחנה היקרה, את כותבת אני בדכאון,, איזה כדור. [ואגב, למה בפורום של סכיזופרניה??] חשוב לי להגיד לך, ומנסיוני: כפי שאת מתארת את דכאונך, ואת משום מה חושבת שעל ידי תרופה הכל יעלם! טעות!! מעולם תרופות לא ריפאו דכאון אמיתי. ומעולם תרופות לא עזרו להעלמות שורשי הדכאון. תמיד הם כדחיפה בלבד, כדי שהאדם יתחיל לעשות שינוי עם עצמו. ובאמת ללמוד את הדרך והכלים לצאת מדכאונות. כמו כן, דכאון נובע מהרבה 'מחשבות' מדכאות, ובעיקר מכמה 'אמונות' בסיסיות ומחשבות שחוזרות על עצמם כל הזמן ועושות דכאון. לכן, גם אם תקחי תרופה, את תצטרכי ללמוד ברצינות את הכלים והכללים איך מונעים את המחשבות הדכאוניות. ולסיכום, תרופה איננה 'תרופת פלא' וכדאי עוד היום להזדרז להתעניין איך משנים "עיוותי חשיבה" איך משנים "חשיבה דכאונית" וברגע שיהיו לך את הכלים, חייך יהיו אחרת לגמרי! אני כותב לך מנסיוני האישי בהצלחה

מנהל פורום סכיזופרניה