צריך הסבר מפורט על סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/10/2011 | 03:43 | מאת: ISHAY

שלום לכולם אני ישי בן 19 בשלוותה גילו שיש לי סכיזופניה אני לא יודע מה יש לי אני מפחד ללכת ברחוב בגלל שעם יראו אותי יחשבו עלי שאני מכוער ועם אני מדבר עם אנשים אז אני נלחץ אני מפחד לשאול שאלה כי אני מפחד מהתגובה עם הם יפגעו בי מילולית ו גם יחשבו שאני מפגר ואני חושב שההליכה שלי לא טוב , הדיבור בקיצור אני לא יכול לסבול את עצמי יותר , לא יכול להסתכל במראה בכל מקום שאני נמצא בחברה אני מרגיש שמסתכלים עלי על כל דבר בי ואני כל כך חרד כולי מזיע פשוט סיוט חושבים שאני מגעיל ומכוער יש עוד הבל שכחתי. כל מה שכתבתי זה קשור לסכיזופרניה או לדימוי עצמי או לחוסר ביטחון ? ואני חייב הבסר על הסיזופרניה כי אני לא יכול יותר שאני לא יודע בדיוק מה יש לי

15/10/2011 | 09:17 | מאת: נילי

ועבר תהליך דומה. אני רק יכולה להסביר לך שמדובר בתהליך פסיכוטי פרנואידי. תחושה שכולם מסתכלים עליך ,בוחנים אותך,מדברים עליך...כולל בטלוויזיה או ברדיו... מכירה את זה היטב. יכולה לנחם אותך שזה חולף עם טיפול תרופתי ולפעמים זה לא יקרה יותר לעולם ולפעמים זה עלול לשוב. בכל מקרה,יש טיפול ויוצאים מזה. בהמשך אפשר לחזור ולתפקד כרגיל, להתחתן,להקים משפחה,ללמוד,לעבוד,לבלות וכו. כשאתה בתוך ההתקף,אתה נורא מבוהל,אבל תזכור כל הזמן שזה מצב זמני ואתה תצא מזה ותחזור לחיים. תקפיד על הוראות הרופאים ואל תפסיק טיפול אלא רק אם הרופא יגיד לך לעשות זאת.

16/10/2011 | 07:22 | מאת: ISHAY

יש לי את ההרגשה שמסתכלים עלי ושופטים אותי תמיד זה לא בא וחולף אז זה קשור לסכיזופרניה ? ניסיתי לקחת כדורים כמו : ריספרדל זיפרקסה פרפנן ושום דבר לא עזר כל הבעיה זה שאיך שאני חושב על עצמי אני פשוט לא יכול להשלים עם איך שאני נראה (רע)

מנהל פורום סכיזופרניה