לפי הספר "העין הפנימית", של אודי בונשטיין

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/10/2011 | 19:25 | מאת: אורן

סכיזופרניה מתבטאת ב-5 התקפים פסיכוטיים לאורך החיים. האם לקיחת תרופות לאורך כל החיים יפחית או ימנע את ההתקפים הללו? כי אם אם לא,אז למה לקחת תרופות בתקופות ההפוגה שבין ההתקפים?

08/10/2011 | 21:53 | מאת: avil11

אני כרגע 7 שנים מהסוף ההתקף היחיד שהיה לי וגם כל המטפלים אז, וכיום הפסיכיאטרית שאני נפגש איתה אומרים לי שכל עוד אני ימשיך עם אותו כדור אני לא יכנס להתקף או לאשפוז במשך כל חיי.

09/10/2011 | 20:25 | מאת: אורן

למרות נטילת רספרידל באופן קבוע,זה קרה 8 שנים לאחר ההתקף הראשון. ההתקף השני היה קשה יותר מהראשון וגם דרש אישפוז. אני לא מבין לשם מה נועד "הטיפול המונע" אם הוא לא באמת מונע? לפי הספר "העין הפנימית" מהלך המחלה הוא כ-5 התקפים בממוצע שיקרו עם טיפול קבוע או בלעדיו. כמו כן,כתוב שם שיש רמיסיה בגיל מבוגר,אז ההתקפים פוסקים.

מנהל פורום סכיזופרניה