מחלה סכיזפרוניה ולימודים... עזרה ממכם בבקשה!

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/10/2011 | 12:52 | מאת: ש

שלום רב... אני בן 29 מיתמודד 8 שנים יש ימים קשים מאוד ויש ימים למשל חרדות, מצבי רוח, מיגרנות, פחדים, רעידות, לחצים נפשיים, עצבנות. קו מחשבה ישתנה מאז תחילת המחלה. לוקח תרופות מאוזן חלקית התרופות לא פותרות הכול. רציתי לשאול אותכם בבקשה יש לי תנודות עם החמלה פעם כך פעם כך יש חודשים טובים יש רגעים לא טובים אצלי זה קצת קיצוני אני לא היתי מאושפז הרבה אולי 2 איבחון ואחרי כמה ימים בגלל שלא לקחתי טיפול זה היה בשנה הראשונה, אני עובד ניקיון וכרגע קל אצל ההורים אין הרבה דאגות אבל אוטטו אני יוצא לגור לבד בעתיד הקרוב. המשכורת של 2000 שקל לא יספיק וקציצה לא תספיק ואני לא רוצה שותף, מה שרציתי להגיד עם נניח אני ילך ללמוד מקצוע שאני אוהב אני יכול לברוח ממנו באמצע כי אני לא רואה טלויזיה ואין לי ריכוז מי יודע מה זה סיכון יותר גדול מאדם בריא, חשבתי אולי להתפרנס יותר , אני מרגיש שלוחצים אותי לימודים וזה יהיה כפייה. מה ההמלצה בבקשה? גם בנוגע קשר מחלה ולימודים כי שמעתי שמלא מיתמודדים לא הצליחו ונשרו.

08/10/2011 | 12:56 | מאת: ש

14/10/2011 | 16:41 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אני ממליץ לך להתייעץ עם הגורמים המטפלים (פסיכיאטר, עובד סוציאלי, פסיכולוג וכד') ולבנות תכנית שיקומית בהתאם לרצונותיך, שאיפותיך והאפשרויות הקיימות בשטח. לאחר מכן ניתן לפנות לועדת סל שיקום עם בקשה לתכנית בהתאם למה שהחלטת - דיור (לבד או עם שותפים), לימודים, אבחון תעסוקתי, עבודה (מוגנת, נתמכת או בשוק החופשי), פעילות חברתית (כגון מועדון חברתי), ליווי מקצועי (כגון חונך או סומך), ועוד ועוד. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה