התאמת תרופה לחולה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/10/2011 | 18:39 | מאת: חזי

איך ניתן לדעת מראש אם תרופה פסיכיאטרית תתאים לחולה, לפני שמתחיל ליטול אותה?

14/10/2011 | 11:19 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. שלום. אתה שואל איך אפשר לדעת מראש איך טיפול ישפיע. ברור שאין אפשרות לדעת _בוודאות_ איך תרופה תשפיע לפני שנוטלים אותה. כל אדם הוא שונה עם מבנה גנטי שונה ומטבוליזם שונה של תרופות. זה נכון לגבי כל תחום ברופאה - זה נכון גם בתרופות ללחץ דם, לסכרת, וזה גם נכון לגבי טיפולים אלטרנטיבים ומשלימים. בכל התחומים מגיעים לכיוון אבחנתי לאחר בדיקה וממליצים על הטיפול שיש לו את הסיכוי _הגדול ביותר_ לעזור. אם זה לא מצליח - (וזה קורה לפעמים) - מנסים לחושב שוב על כיוונים אבחנתיים אחרים, עושים עוד בדיקות, מנסים טיפולים אחרים וכד'. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה