בירה - לחולה בזכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/09/2011 | 22:02 | מאת: רותי

רציתי לשאול, אם לחולה בזכיזופרניה מותר לפעמים לשתות כוס בירה? האם זה יכול לנטרל את התרופות ?

09/10/2011 | 06:25 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. בעיקרן מומלץ להימנע משתיית אלכוהול מכמה סיבות - אלכוהול יכול להוות טריגר (זרז) להחמרה נפשית (ואנו רואים זאת מדי יום ביומו בעבודתנו), האלכוהול יכול לגרום להתמכרות קשה שגורמת לנזקים בלתי הפיכים (נפשיים וגופניים), והאלכוהול גם יכול להפריע להשפעה של הכדורים (דרך הפעילות שלו בכבד). אז השורה התחתונה - למרות שבירה אחת מדי פעם לא אמורה להוות בעיה משמעותית - בכל זאת הייתי נמנע מכך בשל הסיבות האמורות לעיל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה